loader
Foto

Galerie foto

Cum era de Paşti în Epoca de aur

În prima zi de Paşti, românii întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. În a doua zi, intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat. Un nou episod „Adevăruri despre trecut” se vede la TVR 1 şi TVR+ pe 15 aprilie, de la ora 14.30.

 

Adevăruri despre trecut

În arhiva TVR de dinainte de 1989, sărbătorirea Paştelui n-a lăsat urme ,,oficiale”. Ca într-o zi oarecare a anului, se difuzau ştiri şi comentarii despre plan şi producţie sau despre competiţii artistice şi sportive.

Marea sărbătoare a Învierii fusese exclusă din discursul public. Cu toate acestea, oamenii o celebrau: în prima zi de Paşti întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. Cum făceau rost de produse ... asta era o adevărată artă a acelor vremuri.

(w882)

(w882)

Luni, însă, în a doua zi de sărbătoare, oamenii muncii intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat, căci, regimul de muncă nu suporta schimbări.

(w882)

Despre cum era pentru români Sărbătoarea Învierii în anii Epocii de aur aflăm la ediţia de sâmbătă, 15 aprilie, a seriei Adevăruri despre trecut.

Producător: Raluca Rogojină

Realizatori: Adela Eftimie, Roxana Tarhon, Carmen Bărbulescu, Cristina Hillerin.

Consultant de specialitate: Lavinia Betea

 

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1