loader
Foto

Cum evităm toxicitatea și excesul de calorii | VIDEO

Luna decembrie este una complicată la cumpărături, în bucătărie, în vizită, dar vă venim în ajutor cu sfaturi ale psihologului și ale medicilor. Nu uităm nici de afecțiunile care pot apărea în viața noastră în orice perioadă. În ediția din 16 decembrie a emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" am purtat o discuție cu dr. Bogdan Șerban, medic primar chirurgie generală, și abordăm chirurgia robotică. Sâmbătă, de la ora 10.30, pe TVR1.

 

Vreau să fiu sănătos!

La întâlnirea noastră din această săptămână, vorbim cu psihologul Dorina Stamate despre cum ne afectează consumerismul, mai ales în această perioadă, Dr. Chioțea abordează subiectul strabismului la adulți, în Pastila de prim ajutor aflăm cum folosim corect defibrilatorul automat, iar Dicționarul medical ne explică ce este triptofanul;  acestea sunt noutățile din rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! din 16 decembrie.

(w882) Psiholog D

Izabela Marinescu vă invită într-un laborator de cofetărie și vine cu ponturi despre bunătățuri cu mai puține calorii, iar jurnalista Beatrice Cioba vine cu sfaturi despre cum să evităm toxicitatea când gătim, dar și cum să ne menținem un mediu sănătos în casă. Jurnalistul Grigore Vîrsta reface traseul obligatoriu al celor care trebuie să-și îmbunătățească vederea și vine cu sfaturi pentru dumneavoastră.

(w882) prim ajuto

Invitatul ediției este dr. Bogdan Șerban, medic primar chirurgie generală, membru fondator al Asociației Române de Dezvoltare și Inovare în Chirurgie și membru al Societății Române de Chirurgie. Ne spune totul despre chirurgia robotică, despre avantajele și dezavantajele ei, și face previziuni pentru acest domeniu.

(w882) Bogdan Ser

Chirurgia robotică este o chirurgie laparoscopică asistată de acest dispozitiv. Orice afecțiune din sfera digestivă, toracică și cea genitală poate fi abordată astfel. Robotul este standard în chirurgia prostatei, devine standard în chirurgia cancerului de col uterin și va deveni cât de curând standard și în chirurgia cancerului de rect. Chirurgia robotică este confortabilă pentru medic, benefică pentru pacient, însă nu se pretează tuturor pacienților. Este o chirurgie greu accesibilă pacientului de rând, știut fiind faptul că o găsim în principal în spitalele private.

***

(w500) Izabela M

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminica de la ora 03.00.

14:30 Festivitatea de premiere a Concursului „Omul Anului în Forțele Navale”-ediția a XIV-a

Forțele Navale Române organizează cea de-a XIV-a ediție a Galei „Omul Anului în Forțele Navale”, ce va avea loc la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța. În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, comandanților de mari unități și unități și a unor distinși oaspeți, vor fi felicitați și recompensați membri ai marii familii a Marinei Militare Române care s-au remarcat pe parcursul anului 2023 prin performanțele obținute în misiunile pe care le-au executat, precum și personalități civile care au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române.

Producător Horaţiu Rusu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1