loader
Foto

Cum evităm toxicitatea și excesul de calorii | VIDEO

Luna decembrie este una complicată la cumpărături, în bucătărie, în vizită, dar vă venim în ajutor cu sfaturi ale psihologului și ale medicilor. Nu uităm nici de afecțiunile care pot apărea în viața noastră în orice perioadă. În ediția din 16 decembrie a emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" am purtat o discuție cu dr. Bogdan Șerban, medic primar chirurgie generală, și abordăm chirurgia robotică. Sâmbătă, de la ora 10.30, pe TVR1.

 

Vreau să fiu sănătos!

La întâlnirea noastră din această săptămână, vorbim cu psihologul Dorina Stamate despre cum ne afectează consumerismul, mai ales în această perioadă, Dr. Chioțea abordează subiectul strabismului la adulți, în Pastila de prim ajutor aflăm cum folosim corect defibrilatorul automat, iar Dicționarul medical ne explică ce este triptofanul;  acestea sunt noutățile din rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! din 16 decembrie.

(w882) Psiholog D

Izabela Marinescu vă invită într-un laborator de cofetărie și vine cu ponturi despre bunătățuri cu mai puține calorii, iar jurnalista Beatrice Cioba vine cu sfaturi despre cum să evităm toxicitatea când gătim, dar și cum să ne menținem un mediu sănătos în casă. Jurnalistul Grigore Vîrsta reface traseul obligatoriu al celor care trebuie să-și îmbunătățească vederea și vine cu sfaturi pentru dumneavoastră.

(w882) prim ajuto

Invitatul ediției este dr. Bogdan Șerban, medic primar chirurgie generală, membru fondator al Asociației Române de Dezvoltare și Inovare în Chirurgie și membru al Societății Române de Chirurgie. Ne spune totul despre chirurgia robotică, despre avantajele și dezavantajele ei, și face previziuni pentru acest domeniu.

(w882) Bogdan Ser

Chirurgia robotică este o chirurgie laparoscopică asistată de acest dispozitiv. Orice afecțiune din sfera digestivă, toracică și cea genitală poate fi abordată astfel. Robotul este standard în chirurgia prostatei, devine standard în chirurgia cancerului de col uterin și va deveni cât de curând standard și în chirurgia cancerului de rect. Chirurgia robotică este confortabilă pentru medic, benefică pentru pacient, însă nu se pretează tuturor pacienților. Este o chirurgie greu accesibilă pacientului de rând, știut fiind faptul că o găsim în principal în spitalele private.

***

(w500) Izabela M

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminica de la ora 03.00.

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1