loader
Foto

Cum se dezbate partajul succesoral?

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța competentă și în ce constau probele într-un astfel de demers juridic? Ce apărări pot formula părțile într-un proces? În ediția de luni, 22 aprilie a emisiunii ,,Oamenii și legea ,, aţi putut afla cum se dezbate partajul succesoral. TVR 1, de la ora 13:00.

 

Oamenii și Legea

(w882)De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Alina MUȘAT, avocat.
.
(w882)Moștenirea se deschide imediat după decesul unei persoane, iar potrivit legii, sunt chemați cei care sunt moștenitori de drept. De asemenea, pot participa și cei care au fost menționați în testament, acesta fiind cazul unei moșteniri testamentare. Indiferent de caz, persoanele vizate au dreptul de a accepta moștenirea respectivă, sau de a renunța la ea.
.
Până la începerea partajului succesoral, moștenitorii se află în stare de indiviziune, însemnând că respectivele persoane nu au drept de folosință pentru bunurile acceptate ca moștenire. Pentru a putea moșteni, condițiile generale sunt: capacitatea succesorală, vocația succesorală legală și concretă, să nu fi fost renunțător, nedemn sau înlăturat de la moștenire printr-o dispoziție testamentară și să fi acceptat moștenirea în termenul prevăzut de lege.

.
(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
.
***
.

MODERATOR
av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
Raluca AMZĂR

REALIZATOR
Ileana GAIŢĂ
.
PRODUCĂTOR
Mihaela GRECU

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 13

Producător Daniela Enăchescu

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
 TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în ...

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru vă invită la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţa vara, la „Exclusiv în România”

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu merg în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât ...

 

#tvr1