loader
Foto

Cum se împart bunurile comune după divorț

Despre împărțirea bunurilor după divorț s-a discutat în ediția emisiunii „Oamenii și legea”, pe care ați putut să o revedeți la TVR 1 miercuri, 16 august, de la ora 6.00.

 

Oamenii și Legea

Bunuri personale, bunuri comune, odată încheiată o căsătorie prin divorț, cum se împart acestea? Care este procedura legală, actele necesare și cu ce costuri? Unde se face partajul? La notar sau la judecătorie? Dacă celălalt soţ nu este de acord cu partajul, ce soluţii există?

Invitata Mihaelei Olaru a fost Elena Bustea, avocat.

(w882)

Împărțirea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei se poate face dacă soţii au fost căsătoriţi sub regimul matrimonial: comunitatea legală sau comunitatea convențională. Partajul se poate face înainte de căsătorie, în timpul căsătoriei, în timpul divorţului sau după divorț.

Dacă soţii cad de acord cu privire la împărţirea bunurilor cât şi a datoriilor, partajul după divorţ se poate face la notar, însă, dacă una dintre părţi nu este de acord, partajul se face la judecătorie. În această variantă, procedura durează mai mult decât la notar şi poate implica costuri mai mari. În timpul procesului, instanţa va stabili: bunurile care sunt supuse împărţelii, calitatea de coproprietar, cota parte ce se cuvine fiecăruia şi creanţele născute din starea de proprietate comună pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIŞTI TV
  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

Program de difuzare:

021.08.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 02.08.2023, ora 22:10 şi 03.08.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 03.08.2023, ora 06:00

 

15:53 Convieţuiri (R)

(II) Prezentatori Teodora Drăgoi Si Camelia Văcaru

Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

(Reluare)

16:44 Floarea nopţii

 
Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

Comedia romantică „Frumoasa mincinoasă”, din 9 mai, la TVR 1 | VIDEO

Dacă dragostea ar fi interzisă timp de 7 ani... şi nu ai putea să te căsătoreşti cu persoana iubită... Fanii serialelor coreene se pot bucura de ...

 

#tvr1