loader
Foto

Cum trăiesc „Românii de lângă noi” în Valea Timocului

Marian Voicu ne-a spus „Tot ce contează” despre situaţia românilor din Valea Timocului. Emisiunea s-a transmis în direct pe 22 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

Marian Voicu
TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 22 octombrie, în cea de-a doua ediţie a emisiunii Românii de lângă noi, Marian Voicu pune în discuţie din nou problemele cu care se confruntă românii care trăiesc în nord-estul Serbiei. Programul difuzat în fiecare joi dimineaţă, de la 10.00 la 11.00, face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

În ce mod îşi vor putea dobândi sau redobândi românii de lângă noi cetăţenia română? Câţi români vor beneficia de noua lege a cetăţeniei române? Care este situaţia românilor din Valea Timocului? Sunt câteva dintre întrebările pe care Marian Voicu i le adresează deputatului Eugen Tomac, în interviul pe care jurnalistul TVR îl propune în ediţia din 22 octombrie a emisiunii.

Şi tot atunci, telespectatorii TVR 1 pot urmări partea a doua a reportajului „Interzis să fii român?”, realizat de Melania Trifu, despre românii din Serbia. Vom vedea cum se sărbătoreşte ziua României în Valea Timocului, dar şi cum, pentru prima oară, de Ziua Naţională a României, românii din Valea Timocului au stat la masă cu românii din Voivodina. Şi tot pentru prima dată, au fost aleşi în Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Româneşti doi reprezentaţi ai românilor din Valea Timocului.

Marian Voicu şi invitaţii săi la emisiunea de joi ne vorbesc despre Românii de lângă noi. Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării fac subiectul acestui program, în care sunt abordate teme sociale, de integrare în comunitatea din care fac parte, legate de discriminare şi abuzuri sau păstrarea tradiţiilor.

Emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează” pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1