loader
Foto

Dat în urmărire internațională, extrădat acasă

Ce este procedura de extrădare? Cine o poate cere, care sunt legile şi acordurile internaţionale care se aplică, pentru ce cauze şi cum se poate contesta? Detalii, în ediţia de vineri, 12 ianuarie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

 

Oamenii și Legea

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU este Cristian ENE, avocat.

(w882)Pot fi extrădate din România, în condiţiile legii, la cererea unui stat străin, persoanele care sunt urmărite penal sau sunt trimise în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni, ori sunt căutate în vederea executării unei pedepse sau a unei măsuri de siguranţă în statul respectiv.

(w882)Cererile de asistenţă judiciară internaţională, cu excepţia cererilor de extrădare şi de transferare a persoanelor condamnate, pot fi transmise direct de autorităţile judiciare solicitante autorităţilor judiciare solicitate în cazul în care instrumentul juridic internaţional aplicabil în relaţia între statul solicitant şi statul solicitat reglementează acest mod de transmitere.

(w882)Refuzul extrădării propriului cetăţean ori a refugiatului politic obligă statul român ca la cererea statului solicitant să supună cauza autorităţilor sale judiciare competente, astfel încât să se poată exercita urmărirea penală şi judecata, dacă este cazul. În acest scop statul solicitant ar urma să transmită gratuit Ministerului Justiţiei din România dosarele, informaţiile şi obiectele privind infracţiunea. Statul solicitant va fi informat despre rezultatul cererii sale.

(w882)

Ediția s-a difuzat în premieră pe 21 decembrie 2023.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

21:00 Vis la Paris

Moderatori: Irina Păcurariu şi Costin Deşliu

Invitaţi:

Mihai Covaliu, Preşedinte COSR,

George Boroi, Comitetul executiv COSR-secretar general

Octavian Morariu-preşedinte Rugby Europe , membru CIO, fost preşedinte COSR

Ana Maria Brânză, Virgil Ianţu

Producători: Daniela Enăchescu şi Valentina Stelescu

22:55 Jocurile Olimpice

*Învingătorii. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1