loader
Foto

De 1 Iunie, Copiii spun... la Câştigă România!

David, Horaţiu şi Marius sunt trei puşti care dau răspunsuri cu logică întrebărilor încuietoare ale lui Virgil Ianţu. Tot ei îl pun în încurcătură pe simpaticul prezentator cu propriile provocări, într-o ediţie specială „Câştigă România!”, difuzată pe 1 Iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

„Sunt foarte mulţi elefanţi în Harghita! E o rezervaţie de elefanţi care aleargă în pădurile de foioase de acolo”, afirmă cu tărie Virgil Ianţu într-o discuţie aprinsă cu unul dintre cei trei concurenţi ai ediţiei speciale de 1 Iunie „Câştigă România!”, de la TVR 1.

Aşa cum ne-a obişnuit, Virgil ne aşteaptă şi joi seară, de la ora 21.00, să aflăm lucruri interesante despre ţara noastră, să ne măsurăm cunoştinţele şi să ne simţim bine – de data aceasta, alături de Marius, David şi Horaţiu, trei băieţi cu mintea brici, plini de imaginaţie şi spontaneitate.

(w882)

Emisiunea de cultură generală pe teme legate de ţara noastră beneficiază, de Ziua Copilului, de o ediţie de-a dreptul delicioasă! Cei trei concurenţi se sfătuiesc şi se ajută reciproc în găsirea celor mai bune răspunsuri la întrebările puse de gazda emisiunii. Şi, chiar dacă nu nimeresc întotdeauna soluţia corectă, îşi susţin cu cele mai logice argumente propriile idei. Nu e cu supărare, pentru că, în final, fiecare învaţă ceva nou, iar telespectatorii câştigă o seară relaxată şi plină de amuzament.

Fildeşul unui elefant african este un corn, un dinte, un os al craniului sau osul nazal? Numele din buletinul lui Smiley este Zâmbescu, Gino Pistol, Maria sau… a pierdut buletinul? Castelul Peleş a fost botezat după un curcan salvat, un pârâu, porecla regelui Carol sau un fotbalist? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le vom vedea afişate pe ecranul din spatele concurenţilor şi care generează discuţii spumoase, contradictorii.

La rândul său, Virgil Ianţu este şi el provocat să se pună în pielea concurenţilor, micii invitaţi punându-i întrebări, în egală măsură. O iniţiativă bună, în urma căreia aflăm că... nici Virgil Ianţu nu le ştie chiar pe toate.

(w882)

„Editia ’Câştigă România!’ de 1 Iunie are trei invitaţi speciali. Cei mai potriviți concurenţi pentru o asemenea ediţie sunt, bineînţeles, copiii. Vom avea parte de o ediţie de colecţie, ce îmbină ’Câştigă România!’ cu ’Copiii spun’, ambele formate difuzate de TVR 1. Eu abia aştept! Câştigi tu, câştigă România!”, ne invită Virgil Ianţu să petrecem seara Zilei Copilului în cel mai plăcut mod cu putinţă: alături de trei dintre cei mai haioşi reprezentanţi ai vârstei inocenţei. Joi, de la ora 21.00, la TVR 1.

7:00 Vreau sa fiu sănătos!

(redifuzare) Prezinta Izabela Marinescu

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Liviu Stan, scriitor

Muzeul Antipa are o expoziţie temporară inedită: specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. Numărul de cititori de la noi din ţară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Geanina Petrea, preşedinte Asociaţia TNR şi Florin Pişcoţiu, psiholog

Pisicile fara stapân din Capitală au primit primele adăposturi , la inţiativa Asociaţiei TNR, care se ocupă cu sterilizarea pisicilor de pe stradă. Asociaţia se ocupa cu capturarea, sterilizarea şi eliberarea pisicilor fara stăpân şi militează pentru încurajarea adopţiilor. De ce sunt importante adopţiile, sterilizările şi acest tip de adăposturi

Claudia Pendea, antreprenor

Claudia a infiintat platforma şi comunitatea "Nu mai port“ un proiect ambițios ce a trecut deja de mult timp granițele internetului. În prezent, este vorba despre o comunitate ce depășește 50.000 de membri. Fenomenul modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Christel Ungar, jurnalist TVR

Săptamâna viitoare, la Sibiu, are loc cea mai întrunire a saşilor în România. Cu motto-ul „Patrie fără frontiere”, scopul întâlnirii este întărirea legăturii dintre sașii emigrați cu țara și meleagurile lor de origine și trezirea interesului, mai ales, al tinerei generații, pentru Transilvania. Evenimentul a fost planificat pentru prima săptămână din august deoarece atunci în toate landurile germane este vacanță școlară. Se aşteaptă ca numărul participanților să depășească și de această dată 10.000. Cei mai mulți participanți vin din străinătate, Germania și Austria, sunt anunțate însă și grupuri din Statele Unite ale Americii și Canada

Live din Delta Văcăreşti cu Ciprian Nechita, organizator -proiectul "Vara Verde în Parcul Naţional Bucureşti" este în plină desfăşurare. În lunile iulie şi august, Delta din centrul Bucureştilor aşteaptă locuitorii oraşului cu ateliere interactive, spectacole şi tururi ghidate.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1