loader
Foto

De 1 Iunie, Copiii spun... la Câştigă România!

David, Horaţiu şi Marius sunt trei puşti care dau răspunsuri cu logică întrebărilor încuietoare ale lui Virgil Ianţu. Tot ei îl pun în încurcătură pe simpaticul prezentator cu propriile provocări, într-o ediţie specială „Câştigă România!”, difuzată pe 1 Iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

„Sunt foarte mulţi elefanţi în Harghita! E o rezervaţie de elefanţi care aleargă în pădurile de foioase de acolo”, afirmă cu tărie Virgil Ianţu într-o discuţie aprinsă cu unul dintre cei trei concurenţi ai ediţiei speciale de 1 Iunie „Câştigă România!”, de la TVR 1.

Aşa cum ne-a obişnuit, Virgil ne aşteaptă şi joi seară, de la ora 21.00, să aflăm lucruri interesante despre ţara noastră, să ne măsurăm cunoştinţele şi să ne simţim bine – de data aceasta, alături de Marius, David şi Horaţiu, trei băieţi cu mintea brici, plini de imaginaţie şi spontaneitate.

(w882)

Emisiunea de cultură generală pe teme legate de ţara noastră beneficiază, de Ziua Copilului, de o ediţie de-a dreptul delicioasă! Cei trei concurenţi se sfătuiesc şi se ajută reciproc în găsirea celor mai bune răspunsuri la întrebările puse de gazda emisiunii. Şi, chiar dacă nu nimeresc întotdeauna soluţia corectă, îşi susţin cu cele mai logice argumente propriile idei. Nu e cu supărare, pentru că, în final, fiecare învaţă ceva nou, iar telespectatorii câştigă o seară relaxată şi plină de amuzament.

Fildeşul unui elefant african este un corn, un dinte, un os al craniului sau osul nazal? Numele din buletinul lui Smiley este Zâmbescu, Gino Pistol, Maria sau… a pierdut buletinul? Castelul Peleş a fost botezat după un curcan salvat, un pârâu, porecla regelui Carol sau un fotbalist? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le vom vedea afişate pe ecranul din spatele concurenţilor şi care generează discuţii spumoase, contradictorii.

La rândul său, Virgil Ianţu este şi el provocat să se pună în pielea concurenţilor, micii invitaţi punându-i întrebări, în egală măsură. O iniţiativă bună, în urma căreia aflăm că... nici Virgil Ianţu nu le ştie chiar pe toate.

(w882)

„Editia ’Câştigă România!’ de 1 Iunie are trei invitaţi speciali. Cei mai potriviți concurenţi pentru o asemenea ediţie sunt, bineînţeles, copiii. Vom avea parte de o ediţie de colecţie, ce îmbină ’Câştigă România!’ cu ’Copiii spun’, ambele formate difuzate de TVR 1. Eu abia aştept! Câştigi tu, câştigă România!”, ne invită Virgil Ianţu să petrecem seara Zilei Copilului în cel mai plăcut mod cu putinţă: alături de trei dintre cei mai haioşi reprezentanţi ai vârstei inocenţei. Joi, de la ora 21.00, la TVR 1.

12:00 Operaţiunea Monstrul

Film* Operaţiunea Monstrul ( România, 1976)

Regia Manole Marcus

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru

* Comedie. Un grup de cinci bărbaţi, prieteni şi colegi de serviciu, pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţie erupe în momentul în care, contrar uzanţelor vremii, funcţionarul cel mai mic în ierarhie prinde prada mult-visată: "Monstrul", un somn legendar.

Redactor Gabriela Onea

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1