loader
Foto

Galerie foto

De 400 de ori Hamlet. Sir Derek Jakobi - un actor Garantat 100% excepţional

Actorul şi regizorul de scenă britanic este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%” de duminică, 29 octombrie, de la 23.00, la TVR 1.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Întreaga ediţie Garantat 100% este o călătorie prin amintirile şi experienţa unui actor excepţional, o personalitate a filmului şi teatrului, ale cărei performanţe au fost recunoscute prin înnobilarea sa de către Regina Elisabeta.

Sir Derek Jacobi (78 de ani) a putut fi văzut de public în pelicule precum "Gladiator", "The King's Speech", "Vicious", "Cyrano de Bergerac" (1985), "Gosford Park", dar şi în filme de televiziune precum "The Borgias" sau "I, Claudius", care avea să îi aducă faima şi recunoaşterea timpurie.

În 1994 a fost numit cavaler, pentru serviciile aduse teatrului, fiind al doilea deţinător al unui asemenea titlul în Anglia şi în Danemarca, după Sir Laurence Olivier.

(w882)„În emisiunea în care îl avem invitat pe Sir Derek Jacobi am început prin a discuta despre percepţia domniei sale asupra noţiunii de noroc. Ce înseamnă să ai noroc în meseria de actor, o meserie care, aşa cum spune şi invitatul nostru, nu-ţi garantează niciodată angajarea într-un proiect”, ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

(w882)

La Garantat 100%, aflăm despre perioada în care invitatul a studiat istoria la Universitatea Cambridge, dar şi despre felul în care aceste studii l-au ajutat în cariera de actor. „Apoi, Sir Derek Jacobi a vorbit despre felul atât de diferit în care se vede meseria de actor, atunci când este vorba despre film şi despre teatru, despre producţiile mari în care a jucat, dar şi despre momente mai puţin fericite, atunci când a ratat roluri în urma unor castinguri pe care nu le-a câştigat”, ne mai spune Cătălin Ştefănescu.

(w882)

(w882)

Una dintre experienţele cu totul extraordinare ale invitatului Garantat 100% a fost cea în care a interpretat rolul Laertes, într-un spectacol care a devenit legendar, cu piesa „Hamlet”, de William Shakespeare, în regia lui Sir Laurence Olivier, cu Peter O'Toole în rolul principal. De altfel, actorul a jucat în „Hamlet” de aproape 400 de ori.

Şi tot duminică seară, Sir Derek Jacobi îşi deschide sufletul şi povesteşte despre experienţa dură a retragerii temporare din activitate, după ce, din cauza oboselii cronice şi a emoţiilor, a uitat textul pe care trebuia să-l spună pe scenă.

(w882)

Prezent la Cluj, pentru premiera filmului „Povestea iubirii" în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Sir Derek Jacobi a oferit un interviu Televiziunii Române, pe care Cătălin Ştefănescu ne invită să îl urmărim duminică, 29 octombrie, de la 23.00, la TVR 1.

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii Garantat 100%,  Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu actorul Armand Assante, iar pe 22 octombrie, Ethan Hawke a fost în studioul Garantat 100%.

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 18 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 

 

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* MALPRAXISUL ŞI RĂSPUNDEREA JURIDICĂ

Invitată Cătălina Bordianu, avocat

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

înregistrare

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1