loader
Foto

Galerie foto

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR 1 în două părţi, pe 11 şi 25 februarie, de la ora 21.00. Iuliana Tudor ne aşteaptă alături de prieteni ai artistei, cu cele mai frumoase cântece din Bihor.

 

Iuliana Tudor

Timp de două săptămâni, Iuliana Tudor ne propune reîntâlnirea cu una dintre doamnele muzicii populare ale Ardealului. Concertul aniversar Florica Bradu, susţinut la Oradea la sfârşitul anului trecut, celebrează cariera uneia dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din Crișana, promotor al folclorului bihorean timp de mai mult de 6 decenii. Duminică, 11 februarie, respectiv duminică, 25 februarie, de la ora 21.00, urmărim la TVR 1 cele două părţi ale spectacolului ce o aniversează pe „Lioara Bihorului”.

(w882)

Buni prieteni ai artistei, mari nume ale folclorului românesc, au urcat pe scenă să cânte pentru Florica Bradu: Grupul Iza din Maramureș, Traian Jurchela, Angelica Stoican, Andreea Voica și Deian Galetin, Grupul vocal Lioara și Antonela Ferche Buțiu, Viorica Flintașu, Florica Zaha, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic. În calitate de invitată specială a evenimentului, etnomuzicologul şi realizatorul TVR Elise Stan i-a fost aproape interpretei şi la acest ceas aniversar.

(w882)

(w882)

Acompaniamentul muzical al concertului a fost asigurat de Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijor profesor Liviu Buțiu.

Repertoriul Floricăi Bradu este unul extrem de valoros, mergând până la fondul muzical de strat vechi din România. Textele cântecelor sale au o valoare poetico-literară deosebită, fiind cu adevărat repere importante pentru ceea ce reprezintă creația populară anonimă. Piesa „Lioară Lioară” este și va rămâne în istoria folclorului muzical ca unul dintre cele mai frumoase cântece românești.

(w882)

De asemenea, artista este şi unul dintre cei mai vechi și constanți colaboratori ai Televiziunii Române. O revedem cu drag, alături de Iuliana Tudor, de invitata specială Elise Stan, de prieteni şi colegi de scenă de o viaţă. Duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

10:00 Agrostrategia

Agrostrategia

Emil Dumitru-Vicepreședinte Comisia de agricultură din Camera Deputaților

Rubrica Fermierii României

Fermă de porci din rasele Mangalița și Bazna în județul Caraș-Severin

Producator Vlad Macovei

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 10.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1