loader
Foto

Galerie foto

De 60 de ani pe scenă, Florica Bradu a fost aniversată la TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, a putut fi urmărit la TVR 1 în două părţi, pe 11 şi 25 februarie, de la ora 21.00. Iuliana Tudor ne-a aşteptat alături de prieteni ai artistei, cu cele mai frumoase cântece din Bihor.

 

Iuliana Tudor

Timp de două săptămâni, Iuliana Tudor ne-a propus reîntâlnirea cu una dintre doamnele muzicii populare ale Ardealului. Concertul aniversar Florica Bradu, susţinut la Oradea la sfârşitul anului trecut, a celebrat cariera uneia dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din Crișana, promotor al folclorului bihorean timp de mai mult de 6 decenii. Duminică, 11 februarie, respectiv duminică, 25 februarie, de la ora 21.00, am urmărit la TVR 1 cele două părţi ale spectacolului ce au aniversat-o pe „Lioara Bihorului”.

(w882)

Buni prieteni ai artistei, mari nume ale folclorului românesc, au urcat pe scenă să cânte pentru Florica Bradu: Grupul Iza din Maramureș, Traian Jurchela, Angelica Stoican, Andreea Voica și Deian Galetin, Grupul vocal Lioara și Antonela Ferche Buțiu, Viorica Flintașu, Florica Zaha, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic. În calitate de invitată specială a evenimentului, etnomuzicologul şi realizatorul TVR Elise Stan i-a fost aproape interpretei şi la acest ceas aniversar.

(w882)

(w882)

Acompaniamentul muzical al concertului a fost asigurat de Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijor profesor Liviu Buțiu.

Repertoriul Floricăi Bradu este unul extrem de valoros, mergând până la fondul muzical de strat vechi din România. Textele cântecelor sale au o valoare poetico-literară deosebită, fiind cu adevărat repere importante pentru ceea ce reprezintă creația populară anonimă. Piesa „Lioară Lioară” este și va rămâne în istoria folclorului muzical ca unul dintre cele mai frumoase cântece românești.

(w882)

De asemenea, artista este şi unul dintre cei mai vechi și constanți colaboratori ai Televiziunii Române. Am revăzut-o cu drag, alături de Iuliana Tudor, de invitata specială Elise Stan, de prieteni şi colegi de scenă de o viaţă. Duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

17:15 Frumoasa mincinoasă

Frumoasa mincinoasă (THE FORBIDDEN MARRIAGE-Coreea de Sud, 2022)

* Comedie romantică. De şapte ani, familia regală şi membrii guvernului din regatul Joseon încearcă să-i găsească tânărului rege Lee Heon o nouă consoartă, după ce prima lui soţie a murit, lăsându-l cu inima frântă. Spre nemulţumirea populaţiei, a fost impusă şi o lege prin care nicio femeie nemăritată n-are voie să se căsătorească, până când regatul nu va avea o nouă regină. Atmosfera mohorâtă de la curtea regală se schimbă odată cu apariţia pitorească a unei fete neobişnuite: Ye So-Rang, frumoasă şi isteaţă, care se dă drept medium ca să-şi câştige existenţa. Arestată şi adusă în faţa regelui, fata declară că palatul este bântuit de spiritul fostei lui soţii, pe care ea îl poate chema din lumea de dincolo. Angajată să câştige încrederea regelui şi să ajute la restabilirea ordinii în regat, Ye So-Rang trebuie să-şi continue şirul de minciuni şi să se pretindă posedată de spiritul răposatei prinţese, ceea ce provoacă în mod inevitabil şi mai multe încurcături. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:30 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

Lansată la finalul anului trecut într-o formulă condensată, campania

”Omul Anului” a atras interesul telespectatorilor, promovând oameni care au făcut fapte, gesturi și proiecte impresionate, demne să inspire pe fiecare dintre noi, dovedind că România este și țara faptelor bune.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1