loader
Foto

Fii avocat în școala ta!

Vineri, 2 februarie, de la ora 13:00, s-a redifuzat la TVR 1 o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea” despre proiectul “Fii avocat în școala ta!” și conștientizarea rolului pe care îl are educația juridică în formarea tinerilor.

 

În 2018, într-un studiu privind competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, Comisia Europeană califica cunoștințele juridice ca necesare încă din primii ani de studiu. Patru ani mai târziu, educația juridică devenea obligatorie și în școlile din România, după ce Parlamentul adopta un proiect de lege.

Ce este Constituţia României, care sunt drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale, care sunt aspectele unui proces legislativ, cum este organizat şi cum funcţionează sistemului judiciar, care sunt modalitățile de cunoaștere, prevenire şi combatere a discriminării, a violenţei în şcoli, a violenţei domestice, combaterea consumului şi a traficului de droguri, ce este și cum se pedepsește infracţionalitatea în mediul online? Tinerii știu să răspundă la aceste întrebări? Având convingerea că educația juridică în școli este mai mult decât necesară, din 2022 Uniunea Națională a Barourilor din România s-a alăturat demersului educațional, desfășurând la nivel național proiectul “Fii avocat în școala ta!”.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Silvana RACOVICEANU, avocat.

(w882)

Proiectul “Fii avocat în școala ta!” – FAST III a fost lansat la final de septembrie 2023. Avocații voluntari în proiectul FAST au susținut, în cele două ediții anterioare, ore de educație juridică non-formală, în mod voluntar, la nivel de gimnaziu și liceu, pe baza modulelor realizate de către membrii Departamentului de Educație Juridică al UNBR. Aceștia au organizat procese simulate, concursuri, dezbateri și vizite în instanțe, penitenciare etc. Uniunea Națională a Barourilor din România va lansa noi acțiuni FAST prin care vor fi abordate cele mai recente probleme din școlile românești, într-o modalitate care să le permită tinerilor să conștientizeze rolul esențial pe care educația juridică și democratică le au în formarea lor ca viitori cetățeni.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

Ediția s-a difuzat în premieră pe 9 octombrie 2023.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

10:00 Agrostrategia

Agrostrategia

Emil Dumitru-Vicepreședinte Comisia de agricultură din Camera Deputaților

Rubrica Fermierii României

Fermă de porci din rasele Mangalița și Bazna în județul Caraș-Severin

Producator Vlad Macovei

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 10.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1