loader
Foto

De la punctul estic al graniţei dunărene a Imperiului Roman până la Marea Neagră

Poveştile Deltei nu se sfârşesc niciodată. „ Exclusiv în România ” ne-a arătat Cetatea Halmyris, labirintul drumurilor pe apă de la Dunavăţul de Jos, dar şi reţete de preparate din peşte, în ediţia din 4 noiembrie, l a TVR 1, sâmbătă, de la ora 18.00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

„Delta Dunării este locul unde ne întoarcem cel mai des în sezonul cu numărul X, pentru că poveştile ei nu se sfârşesc niciodată”, spun realizatorii Exclusiv în România, care ne-au prezentat o nouă ediţie din Deltă pe 4 noiembrie.

(w882)

(w882)

Echipa Exclusiv în România ne-a condus, de data aceasta, la Cetatea Halmyris, aproape de Murighiol, un loc cunoscut mai bine, probabil, de voluntarii americani care participă an de an la săpăturile arheologice, decât de turiştii din România. Aici, în anul 2001, arheologul Mihail Zahariade a descoperit cele mai vechi oseminte ale unor martiri creştini de pe teritoriul ţării noastre: sfinţii Epictet şi Astion, executaţi în anul 290. Povestea lor o aflăm chiar de la cel care a descoperit aceste moaşte. Şi tot Mihail Zaharide ne prezintă istoria fortificaţiei care constituia cel mai estic punct al graniţei dunărene a Imperiului Roman.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Câţiva kilometri mai departe, la Dunavăţul de Jos, drumul pe pământ se sfârşeşte şi începe labirintul drumurilor pe apă. Echipa emisiunii l-a străbătut până la Lacul Razim, unde a găsit şi o „scurtătură” spre Marea Neagră. A fost o plimbare pe canale mai puţin cunoscute, dar la fel de frumoase precum cele care unesc braţele pricipale ale Deltei: Sfântu Gheorghe, Sulina şi Chilia.

(w882)

Evident, din Deltă nu se poate pleca fără a învăţa o reţetă – două de preparate din peşte şi fară a descoperi lucruri interesante din istoria comunităţii ucrainene de la Dunavăţ.

Jurnalist: Cristina Madgearu

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

Mai sunt locuri de văzut Exclusiv în România? „În orice zonă poposim în România, descoperim acele simboluri ale ţării care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Unicate de mici sau mari dimensiuni, răsunătoare sau cu o strălucire discretă. Aşadar nu ne putem opri. Nu e încă timpul!”, spun realizatorii emisiunii. În noul sezon Exclusiv în România, cel cu numărul 10, Cristian Tabără şi echipa lui ne arată nu doar o Românie frumoasă cu peisaje şi locuri minunate, ci caută să ne reamintească simboluri care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD din 7 octombrie, tot sâmbăta, de la ora 18.00.

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Exclusiv în România prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deşliu

Membrii juriului: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1