loader
Foto

De la violența în familie, la violența în școli este doar un pas

Marți, 1 august, de la ora 13:00, TVR 1 v-a propus să revedeți o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea” despre violența în școli.

 

Oamenii și Legea

La nivel mondial, statisticile ne arată că 1 din 3 elevi a fost victima unei forme de violență școlară. Fenomenul cunoscut sub denumirea de bullying are impact negativ asupra procesului educațional, ratei de abandon școlar, sănătății fizice şi psihice ale celor agresați.

În România, se estimează că aproape jumătate dintre elevi au fost cel puțin o dată molestați de colegi. Această realitate tot mai frecventă în unităţile de învăţământ determină părinţii, pe de-o parte, să-şi mute copiii în alte şcoli, pe de altă parte să ceară împreună cu profesorii măsuri mai dure împotriva elevilor agresivi.

 

(w882)

Invitatul Mihaelei OLARU a fost George-Claudiu MOLOMAN, avocat în Baroul Bucureşti.

Foto

Violența din scoală se manifestă în forme multiple: fizică, verbală, psihologică, sexuală, socială, bullying, cyberbullying. Situația socio-economică, rasa, etnia, mediul de proveniență, genul, orientarea sexuală, temperamentul, aspectul fizic etc. reprezintă factori de risc atunci când vine vorba despre alegerea victimei. În informațiile culese la nivel mondial de către UNICEF în ceea ce privește prezența fenomenului de bullying se poate observa o corelație evidentă între nivelul de trai al unei țări și incidența violenței școlare.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

***

Program de difuzare:

Redifuzare 1.08.2023 TVR 1 - ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 01.08.2023, ora 22:10 și 02.08.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 02.08.2023, ora 06:00

 

22:00 Afaceri necurate

Film* (KNOCK OFF-Hong Kong, SUA, 1998)

Regia Hark Tsui

Cu: Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon

* Film de acţiune, comedie. Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme), agent de vânzări la o companie producătoare de jeanşi din Hong Kong, descoperă o conspiraţie imensă a mafiei ruseşti de a livra pe piaţa neagră un lot de micro-bombe ultrasofisticate destinate terorismului internaţional. Ajutat de prietenul său Tommy Hendricks (Rob Schneider), agent CIA sub acoperire, Ray îşi dă seama că bombele sunt ascunse în jeanşii contrafăcuţi şi se angajează într-o luptă acerbă pentru a încerca să împiedice o eventuală catastrofă globală.

Redactor Laura Bălan

X

23:50 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 8

Producător Daniela Enăchescu

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1