loader
Foto

Demisia forțată, concedierea abuzivă, hărțuirea la locul de muncă

Marți, 19 septembrie, de la ora 13:00, pe TVR 1 și TVR+, am urmărit o ediție a emisiunii “Oamenii și legea” despre demisie, concediere și hărțuire la locul de muncă.

 

Oamenii și Legea

Este posibilă demisia fără preaviz? Angajatorul ne poate obliga să semnăm o demisie în alb? Ce este procedura de concediere și de ce sunt interesați unii manageri să o eludeze? Cum reacționăm la hărțuirea morală la locul de muncă? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care răspundem cu argumente legale.

Invitata Mihaelei OLARU a fost dr. Isabela Delia POPA, avocat în Baroul București.

(w882)

Concedierea poate avea la bază motive care țin, fie de persoana angajatului, fie de angajator. În oricare dintre situații, angajatorul este obligat să respecte procedurile legale premergătoare actului de concediere, fie că este vorba despre luarea unor decizii comerciale de redimensionare a activității și de selecție a angajaților concediați pentru astfel de considerente, fie că este vorba despre parcurgerea procedurilor de anchetă disciplinară, sau de evaluare a nepotrivirii profesionale.

(w882)

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

JURNALIȘTI TV: Raluca AMZĂR, Delia APOSTOL - HANZELIK, Rareş COTINGHIU

REALIZATOR: Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR: Mihaela GRECU

16:44 Floarea nopţii

18:02 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023.

Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

Producator tv Oana Turcu

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1