loader
Foto

Descoperim comorile Mehedinţiului, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristian Tabără şi echipa sa ne-au invitat la o vânătoare de comori în zona Mehedinţiului, duminică, 8 decembrie, de la 19.00, la TVR 1, TVR 1 HD și online pe TVR+.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Pornim astăzi într-o explorare cum nu am mai întreprins până acum, către Mehedinți: în căutare de comori. Le vom descoperi, cum e de așteptat, în adâncuri, dar şi la suprafață”, ne-a mărturisit Cristina Madgearu, producător al emisiunii Exclusiv în România de la TVR 1.

(w882)

O primă întâlnire a fost cu o persoană, un unicat UNESCO, un tezaur uman viu, de la poalele munților. Cântecele Domnicăi Trop se deosebesc de tot ceea ce se cunoaște nu doar în folclorul românesc, ci și în cel european. Echipa Exclusiv în România a urcat până pe înălțimile de la Izverna, pentru a o cunoaște pe Domnica Trop.

(w882)

În drum spre Vârful lui Stan

Apoi călătoria a continuat pe Vârful lui Stan, cel mai înalt din Munții Mehedinți, pe urmele altor comori. Mehedințiul este vestit în ceea ce privește poveștile despre comori, iar pe unele dintre ele le vom afla chiar acolo, pe cel mai înalt pisc al masivului.

Ceva mai la vale, la Comănești, realizatorii ne-au invitat să ascultăm vechi povești culinare. Pentru a ne arăta minunatele ţinuturi, ei vor parcurge pe bicicletă traseul spre o culă oltenească puțin cunoscută, din satul învecinat: Cula Glogovenilor, de care se leagă atât numele lui Tudor Vladimirescu, cât și cel al lui Neagoe Basarab.

(w500)

Peştera Topolniţa

Cum e şi firesc, o comoară ascunsă în adâncul pământului ne va bucura privirea: Peștera Topolnița, monument al naturii, a doua ca mărime din România, cu zone de o valoare unică în lume. Noutatea este că traseele sunt de curând deschise turiștilor, deşi până acum doritorii puteau pătrunde în peșteră doar într-o singură zi din an.

(w882)

Cheile Corcoaiei

Tot în ediţia din 8 decembrie am avut timp pentru o drumeție pe Valea Cernei, în căutare de alte bogății: izvoarele ei, renumite pentru debitul excepțional – cel mai mare din țară. Drumeția ne-a purtat și prin spectaculoasele Chei ale Corcoaiei, legate de legenda lui Iovan Iorgovan.

(w882)

(w882)

La Izvoarele Cernei

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1