loader
Foto

Galerie foto

Descoperim vestigiile cetăţii Teba, la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 18:50, am continuat seria călătoriilor fascinante, pe TVR 1. Destinaţia finală: cunoaşterea.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+, timp de 7 zile.

Comori toscane. Montepulciano

Facem o incursiune în bogata istorie a Cortonei, ce face parte din provincia Arezzo, Toscana. Un loc în care putem descoperi influenţe din perioada etruscă, renascentistă şi barocă. Vom face un popas la Muzeul Diocezan unde vom admira impresionante colecţii de artă.

Nucul

Este parte din familia Juglandaceae. Un arbore viguros, care poate atinge şi 30 de metri înălțime. Ţinuta maiestuoasă şi coroana bogată, ce se schimbă discret cu fiecare anotimp, sunt atributele Nucului, unul dintre cei mai frumoşi, folositori şi îndrăgiţi arbori.

Teba - Preludiu

Vestigiile cetăţii Teba, dezgropate recent, au revelat că vechii egipteni îşi duceau traiul pe ambele maluri ale fluviului, supunându-se necondiţionat zeilor şi faraonilor – reprezentanţii lor pământeni.

Liliecii gigantici

Spre deosebire de alţi lilieci, giganţii Pteropus Livingstonii nu folosesc ecolocaţia în timpul deplasărilor. Însă, au mirosul, auzul şi văzul foarte bine dezvoltate. Totodată, tehnicile de zbor îi ajută să se ferească de prădători.

***

Teleenciclopedia poate fi urmărită şi pe portalul video TVR+ timp de şapte zile de la difuzarea emisiunii. 
Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1