loader
Foto

Galerie foto

Desene animate, filme şi ediţii speciale de Crăciun la TVR 1

În zilele de Crăciun, cei mici şi cei mari, deopotrivă sunt aşteptaţi la TVR 1 cu programe speciale.

 

Multă bucurie pentru copiii aflaţi în vacanţă! TVR 1 începe dimineaţa de 24 decembrie cu un maraton de animaţii pentru copii. Este vorba despre trei filme de animaţie mai altfel, a căror principală trăsătură e sensibilitatea. Astfel, de la ora 11.15, TVR 1 a programat filmul de animaţie Colinda (2015), realizat în grafica 3D. Un copil al zilelor noastre pleacă pentru prima dată, din lumea comodă şi permanent conectată la Internet şi New Media a oraşului, la ţară, la un bunic meşter olar. Acolo descoperă lumea minunată a măştilor şi poveştilor din satul bunicului şi, astfel, o altă parte a Lumii. Pe care o aduce la oraş. Dublajul vocilor a fost realizat cu actorii Tamara Buciuceanu Botez, Valentin Uritescu, Horaţiu Mălăele.

De la 11.45, tot la TVR 1, copiii pot urmări desenul animat Aripi de hârtie, o altă poveste sensibilă, despre călătoriile pe care le putem face în lumea basmelor nemuritoare. Într-o bibliotecă în paragină, mai mulţi copii ai străzii ard cărţile spre a se încălzi. Ţuţu, un baiat de 7 ani, ajunge rătăcit prin zăpadă drept în mijlocul micilor cerşetori din bibliotecă. Profesorul decăzut, aciuat şi el în bibliotecă, îi invită la o plimbare prin lumea basmelor. Împreună cu Uncheşul, demn îngrijitor şi creator de poveşti nemuritoare, pornesc pe drumul cărţilor ferecate de Negrul de fum.

De la 12.25, e rândul lui Johnny, Super-Koala (THE OUTBACK - SUA, 2012) să ne aducă veselie în case. Animaţia din 2012 ne poartă în inima Australiei, unde micul koala e batjocorit de celelalte animale pentru că e fricos şi... alb. Sătul să fie ţinta tuturor răutăţilor, Johnny se alătură unui circ ambulant, unde se împrieteneşte cu diavolul tasmanian Hamish şi cu maimuţa mută Higgens. În timpul unei călătorii prin deşert, căruţa lor se desprinde de caravană, iar cei trei prieteni sunt nevoiţi să poposească într-o oază. Johnny ia prin surprindere o haită de câni dingo periculoşi, pe care - fără să vrea - îi pune pe fugă şi îşi câştigă renumele de supererou. Aventurile tânărului koala sunt luni, 24 decembrie, de la ora 12.25, la TVR 1.

(w882) Johnny Sup

Se caută Moş Crăciun talentat!, de la ora 19.00, tot pe 24 decembrie, la TVR 1. Alina Sorescu ne prezintă trei scenete inspirate din concursurile de talente: „Moşul are talent", „Vocea Moşului" şi „ELF Factor", iar corul „Picii lu' Soreasca" ne vor cânta cu veselie cântece de Crăciun.

Iar la ora 20.30 fix, avem Întâlnire cu Moş Crăciun. Emisiunea este un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Cei mici ajung în căsuţa Moşului să îşi primească râvnitul cadou, dar întâmpină probleme pentru că Moşul este puţin altfel decât îl ştiu ei: ba e bâlbâit, ba uituc, ba surd... Partea a doua a programului - pe 25 decembrie, tot la 20.30.

În Seara de Ajun, de la 21.10, la TVR 1 vedem şi comedia romantică Un soţ de Crăciun, cu actorii Vivica A. Fox şi Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie preluată de o alta, mai mare, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească "de formă". Încet-încet, pe măsură ce se cunosc mai bine, cei doi soţi îşi dau seama că între ei există o scânteie care nu poate fi negată.

(w882) Un sot de

În Ziua de Crăciun se revarsă ZurliMagie peste toţi copiii. La TVR 1, pe 25 decembrie, de la ora 19.00, cu mic, cu mare, putem vedea „Zâmbetul din cutie”, spectacolul-eveniment susţinut de Gaşca Zurli la Sala Palatului, la începutul lunii decembrie. În atmosfera magică a Crăciunului, alături de Gaşca Zurli, vom învăţa să creăm momente speciale în asteptarea lui Moş Crăciun. Spectacolul îi învaţă pe cei mici lecţia generozităţii, iar oamenilor mari le reaminteşte că cel mai frumos cadou este să fii alături de cei dragi, cu sufletul plin de speranţă, bucurie şi iubire.

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

 

#tvr1