loader
Foto

Galerie foto

Civilizaţia Anasazi şi comorile toscane, la Teleenciclopedia din această sâmbătă

Pe 27 septembrie, de la ora 18:50, una dintre cele mai longevive emisiuni ale Televiziunii Române v-a invitat într-o nouă călătorie fascinantă.

 

Teleenciclopedia

Civilizaţia Anasazi (ultimul episod )

După perioada fastă, dintre anii 900 și 1100, civilizația Anasazi a suferit schimbări dramatice. Speriați de o secetă prelungită, declanșată în anul 1130, indigenii și-au abandonat trainicele locuinţe de piatră, căutând meleaguri cu o climă mai blândă, din ținutul Patru Colțuri.

Sanatoriile puilor (episodul 6)

Pinguinul Sparky, unul dintre „orfanii” de pe insula Dyer, e în stare gravă. Va urma un tratament cu antibiotice. Iar în Africa de Sud, un veterinar‚ este foarte ocupat: are grijă Shongi   o femelă de rinocer alb, în vârstă de două luni.

Comori toscane – De la Chianti la Mugello (episodul 1)

Aflat în câmpia râului Elsa, Certaldo modern centru agricol, industrial şi artizanal  se numără printre cele mai importante oraşe din Toscana, cu îndepărtate rădăcini istorice. Dintre edificiile de odinioară, cel mai impunător este Palatul Pretorial, sau Vicariatul, cu faţada acoperită de blazoanele ierarhilor care au păstorit dioceza.

Epoca vitezei (episodul 4)

Omul modern, captiv al marilor orașe și al tehnologiilor de vârf , se luptă permanent „să câștige mai mult timp!” în cursa contra cronometru. Societatea vitezei și membrii ei pot conviețui însă într-un ritm reciproc avantajos.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1