loader
Foto

Despre datini din bătrâni, aflați duminică la "Universul credinței"

Duminică, 3 ianuarie 2016, de la ora 8.10, am mers în Țara Oașului să vedem care sunt tradițiile ce se păstrează din tată în fiu, iar în amintirea anului 2015 am făcut o retrospecitvă a celor mai importante evenimente.

 

Universul credinţei

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Echipa emisiunii vă urează să aveți un An Nou plin de împliniri!

În prima ediție din 2016, am continuat prezentarea celor mai importante evenimente interne și internaționale ale anului 2015. Un an bogat în manifestări cu specific religios, procesiuni, pelerinaje, sfințiri de biserici, conferințe, simpozioane și întruniri interconfesionale care au fost urmărite cu interes de toți cei preocupați de cultură și de spiritualitate.

A fost însă și un an în care viața religioasă s-a desfășurat pe fondul unei instabilități sociale și politice, dar mai ales al unor drame și conflicte violente provocate în bună parte de escaladarea fundamentalismului religios.

Despre toate aceste evenimente aţi aflat mai multe amănunte urmărind agenda anului 2015.

(w882) Universul

***

În a doua parte a emisiunii am mers prin țară să aflăm care sunt datinile care se mai păstrează din bătrâni. În unele zone ale țării, tradițiile și obiceiurile de Crăciun se păstrează din tată-n fiu, în ciuda secularismului care a invadat în ultimii ani societatea.

Țara Oașului este o astfel de zonă. De sărbătoarea Nașterii Domnului, colegii noștri Radu Găină și Mihai Buzura au fost acolo și au realizat pentru Universul Credinței un documentar despre colindătorii din Bixad și Tarsholtz (județul Satul Mare).

Duminică, 3 ianuarie, am difuzat prima parte a acestui documentar. Coordonatori: Ciprian Dumea şi Rafael Udrişte. Prezintă: Corneliu Vlad Matache. Producător Estela Dincă.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1