loader
Foto

Despre FMI şi evaziunea fiscală, duminică la „Foc încrucişat”

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a fost invitatul Alinei Stancu, duminică, 7 decembrie, la TVR 1, în cadrul emisiunii „Foc încrucişat”.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Ca de obicei, în studio s-a aflat şi Cornel Nistorescu, invitatul permanent al emisiunii de dezbateri.

De-a lungul ediţiei, Ionuţ Dumitru a punctat diferite aspecte legate de relaţia României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), comentând că “nu stăm foarte bine la nivel economic, dar nici catastrofal”, iar dacă economia României ar creşte la potenţialul ei, acela ar fi de fapt deficitul.

Invitatul a explicat şi originea excedentului bugetar din octombrie, a cărui sursă constă în faptul că nu s-au făcut plăţi şi a mai punctat că încă nu s-au găsit soluţii pentru a închide golul din buget.

“Sunt o serie de măsuri care afectează angajamente financiare pe care România le-a semnat”, a mai spus Ionuţ Dumitru duminică, la TVR 1, adaugând că orice ţară trebuie să aibă o ajustare de 0,5% pe an, potrivit normelor Uniunii Europene.

“Este o bilă neagră pentru România dacă economia nu performează, dar cred că se poate negocia un deficit mai mare”, a explicat invitatul celor doi jurnalişti din platou, completând că cel mai important semnal pentru investitori, în acest moment, este seriozitatea autorităţilor. Rămâne, însă, ca minus mare în ochii investitorilor, lipsa de infrastructură modernizată, Ionuţ Dumitru adăugând că “nu poţi să investeşti într-o ţară ca România care are doar 500 de kilometri de autostradă”.

Ce alte declaraţii a mai făcut directorul Consiliul Fiscal aflaţi urmărind online ediţia de duminică a emisiunii “Foc încrucişat”, care este disponibilă pe TVR+.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1