loader
Foto

Galerie foto

Despre mantia Papei Pius al II-lea Piccolomini, sâmbătă, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vine cu noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă, de la ora 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

UPDATE: Ediția din 14 februarie este disponibilă online pe TVR+

Comori toscane. Pienza

Muzeul Palatului Episcopal din Pienza expune valoroase opere de artă, între care şi vestita mantie purtată, la cele mai importante ceremonii, de Papa Pius al II-lea Piccolomini.

Conexiuni etologice. Maimuţele

Mimica se numără printre cele mai importante semnale folosite de cimpanzei în ,,societatea” lor. Ei pot adopta multe tipuri de expresie facială, în funcţie de conjunctură. Astfel, sunt capabili să ,,cupleze” sunetele cu imaginea; să recunoască indivizii după chip; şi, chiar, să reconstituie, din fragmente, o figură umană.

Moulin Rouge

Pe scena de la „Moulin Rouge” au strălucit, între alţii, Josephine Baker, Duke Ellington, Louis Armstrong şi orchestra lui Ray Ventura. Reprezentaţiile au continuat şi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar abia în 1951, după şase ani de reparaţii şi reamenajări costisitoare, ,,Moara Roşie” şi-a recăpătat faima.

Sanatoriile puilor. Urşii negri sau baribalii

Echipa de salvare de la „Centrul de Recuperare pentru Urşi” din Boise (Statele Unite) a aflat că doi pui de urşi negri, numiţi şi baribali, au fost abandonaţi în pragul unei case din statul Washington. Sally Maugham, fondatoarea centrului de îngrijire, se oferă să îi ia sub observaţie.

Ediţia va fi disponibilă timp de şapte zile pe TVR+

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1