loader
Foto

Galerie foto

Despre mongoli, Ţara Galilor şi Deşertul Iudeii, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia continuă aventura cunoaşterii şi în această sâmbătă, iar de la ora 18.50 v-am prezentat pe TVR 1 şi TVR+ noi documentare.

 

Teleenciclopedia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pasiuni ecvestre: mongolii (episodul 1)

Mongolia numără două milioane cinci sute de mii de locuitori şi aproape de două ori mai mulţi cai – fiind, probabil, ţara unde cabalinele au cea mai mare influenţă asupra vieţii cotidiene.

 

Ţara Galilor (episodul 1)

Gazda acestui documentar, Iolo Williams, ne invită să-l însoţim într-o fabuloasă călătorie. Pornim, astfel, din largul coastelor comitatului Pembroke şi ajungem pe Insula Ramsey -  ce adăposteşte una dintre cele mai bogate rezervaţii naturale din Ţara Galilor.

Manuscrisul de aramă

Deșertul Iudeii – cea mai joasă depresiune de pe Terra  – îndeobște cunoscut ca vatră a Țării Sfinte ascunde, de peste 20 veacuri, un misterios artefact:  manuscrisul de aramă.

 

Sanatoriile puilor: tigrii (episodul 1)

La „Grădina Zoologică Banham” din Norfolk (comitat situat în regiunea de est a Angliei),  tigrii Malişka şi Mişa vor deveni părinţii simpaticilor gemeni Kuzma şi Vasia.  Când vor împlini 10 luni, puii de felină îşi vor cunoaşte, în sfârşit, tatăl.  O adevărată „provocare”!

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.


***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1