loader
Foto

Galerie foto

Prevenţia cancerului la sân, „Dincolo de alb şi negru”, cu medicul Victor Titirez

Joi, 17 noiembrie, la „Dincolo de alb şi negru”, Marius Constantinescu a lansat o temă care ne priveşte: importanţa prevenţiei în cancerul de sân - statistici, informare, abordarea cazurilor. De la 18.55, la TVR 1.

 

Dincolo de alb şi negru

Conform unui sondaj Eurostat, în 2021 România era pe ultimul loc în UE în materie de screening pentru cancerul de sân. De asemenea, rata de supraviețuire la 5 ani de la diagnosticare în cancerele tratabile este mult sub media Uniunii Europene; pentru cancerul de prostată - 77% în România, față de 87% în UE și în cancerul de sân - 75% în România, față de 82%, în Uniunea Europeană.

În stadiu incipient, cancerul de sân este vindecabil. În stadiile avansate, există şi pot fi făcute tratamente foarte bune, datorită cărora speranța de viață a crescut extrem de mult. Nici cancerul metastatic nu înseamnă neapărat condamnare la moarte, dar poate determina o cronicizare a bolii. Urmând tratamente îndelungate, pacientele ajung să trăiască ani de zile de la momentul diagnosticului metastazelor. Sunt doar câteva lucruri pe care e importanta să le ştim şi să nu uităm că o vizită la medicul specialist pentru examenul anual de mamografie ne poate salva viaţa.

Are peste 3.000 de intervenţii chirurgicale efectuate în tratamentul cancerului de sân şi 8 ani de experienţă în centre medicale din Marea Britanie. Specialistul în chirurgie oncologică, medicul Victor Titirez, a fost invitatul lui Marius Constantinescu în noua ediţie „Dincolo de alb şi negru”, într-o discuţie despre importanţa prevenţiei în cancerul la sân şi despre şansa la viaţă. Despre statistici, informare, modalităţi de abordare a cazurilor am aflat pe 17 noiembrie, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Luni, 14 noiembrie, de la ora 18.55, Sara Turetta, o italiancă implicată în salvarea câinilor şi pisicilor din România, a fost invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Dincolo de alb şi nebru”.

(w882)

Cum toate reflectoarele se îndreaptă spre Cupa Mondială de Fotbal FIFA Qatar 2022, Laurenţiu Ciocăzanu ne-a invitat în culisele celei mai pasionante competiţii sportive, Campionatul Mondial de Fotbal, care începe pe 20 noiembrie, în direct şi în exclusivitate la Televiziunea Română. Invitatul său la „Dincole de alb şi negru” a fost jurnalistul şi comentatorul sportiv Ovidiu Ioaniţoaia.

(w882)

Pe 16 noiembrie, într-o discuţie consistentă despre economia românească, Mihaela Crăciun l-a avut invitat la „Dincolo de alb şi negru”, pe Sergiu Cristian Manea, preşedinte executiv al unei instituţii financiare.

Încercările de explorare a spaţiului care se găseşte „Dincolo de alb şi negru” continuă la TVR 1. În săptămâna 14-17 noiembrie, Cătălin Ştefănescu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mihaela Crăciun şi Marius Constantinescu sunt moderatorii unor dialoguri spectaculoase, cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor.

23:00 Lumină din lumină

*Concert de pricesne și cântece pascale

Producător tv Mădălina Mija

1:00 Ironia sorţii (R)

(THOUGH NONE GO WITH ME-SUA, 2006)

Regia Armand Mastroianni

Cu: Cheryl Ladd, Amy Grabow, Bruce Weitz

Dramă. Redactor Laura Bălan

(Reluare)
 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1