loader
Foto

Despre Sărbătoarea Rusaliilor, și nu numai... – la ”Universul Credinței”

Duminică 12 iunie, de la 7.00 la 9.30, pe TVR1, TVR Moldova și TVRInternațional.

 

Rafael Udriște
Universul credinţei

Pogorârea Duhului Sfânt – Rusaliile – sărbătorită în 12 iunie de credincioșii ortodocși și greco-catolici, își va găsi reflectarea în ”Universul Credinței”, începând cu ora 7.00. Un subiect prezent atât în discuția moderatorului Rafael Udriște cu primul său invitat, jurnalistul Cătălin Sturza, cât și în știrile din actualitatea religioasă internă. Unde veți putea găsi și informații captivante despre simpozionul ”România-Vatican – 100 de ani de relații diplomatice oglindite în Arhivele Vaticanului”.

(w882) 6

”Editorialul săptămânii” este o rubrică permanentă a emisiunii. Acum, mulțimea editorialelor care v-au încântat duminicile au devenit o carte. Amănunte aflați în ”Universul Credinței”.

(w882) 4

Tot o lansare de carte, de această dată ”Tehnicizarea inumană a vieții” scrisă de profesorul și teologul Adrian Lemeni, a fost motivul prezenței acestuia în studio. Un subiect incitant, amplu dezvoltat în această duminică dimineață.

(w882) 3

”Sărbătorile săptămânii” oferă – ca de fiecare dată - o imagine coerentă și atractivă asupra celor mai importante momente din următoarele șapte zile ale calendarului bisericesc.

Partea a doua a ”Universului Credinței” vă propune, începând cu ora 8.00, o discuție cu psihologul Andreea Olteanu și cu părintele profesor Răzvan Ionescu, prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetări ”Dumitru Stăniloae” din Paris, despre relația dintre psihologie și duhovnicie – o temă cu atât mai actuală cu cât din ce în ce mai mulți tineri - și părinții lor - apelează la psiholog.

(w882) 1

(w882) 2

Cu siguranță, la început de vară o invitație la pelerinaj este mai mult decât binevenită. Vă propunem mănăstirea ”Sfânta Cruce” din inima Dobrogei, un loc care atrage ca un magnet credincioșii, mai ales în perioada imediat următoare Sfintelor Paști.

(w882) rr

Acum, însă, rugăciunea va fi dublată de o invitație la masă. Pentru că, începând din această duminică, în emisiunile noastre își vor face loc și rețetele mănăstirești – bucate savuroase, sănătoase și accesibile.

(w882) 7

(w882) 8

Pregătiți, așadar, un pix, o hârtie și rămâneți alături de noi!

(w882) ss

”Dialogurile dimineții” încheie cea de-a doua parte a programului ”Universul Credinței”. De această dată părintele Constantin Sturzu – duhovnic, dar și expert în comunicare religioasă –analizează, cu înțelepciune, frica de lume și teama de Dumnezeu.

(w882) b1

De la ora 9.00, ”Bucuria Credinței” ne va purta la mănăstirea Bistrița, în județul Vâlcea. Vă propunem o jumătate de oră de reculegere în apropierea moaștelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, ascultându-l pe parintele Constantin Necula.

(w882) c2

Ramâneți, așadar, cu emisiunea ”Universul Credinței”!

Prezentator și moderator: Rafael Udriște

Coordonatori: Paula Tăbârcă și Ciprian Dumea

Producător: Andrei-Victor Dochia

Un articol de Aziza Bodea Micu

12:00 Teleshopping

12:30 Tribuna partidelor parlamentare

Producător Emilia Rădină

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

 

#tvr1