loader
Foto

Despre sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou Basarabov, la „Universul credinţei”

Duminică, 30 octombrie, de la ora 8.10, la „Universul credinţei” vă prezentăm cum a decurs în acest an sărbătorirea Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov, dar şi ce s-a discutat la întrunirea ADF International.

 

Universul credinţei

Săptămâna aceasta a fost marcată de două mari sărbători: Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 octombrie) şi Sfântul Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor (27 octombrie).

(w882) Sf. Cuv Di

Zecii de mii de credincioşi au participat la tradiţionalul pelerinaj care s-a desfâşurat la Catedrala Patriarhala din Bucureşti. Cu acest prilej, o delegaţie din Grecia a adus la Patriarhia Română racla cu moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan, cel dintâi martir creştin.

Sfânta Liturghie din 27 octombrie, ziua sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou Basarabov, a fost transmisă în direct pe TVR 1, iar acum o puteţi viziona pe TVR+ - aici.

***

La Bruxelles a avut loc joi, 20 octombrie, Simpozionul Media O criză de Conştiinţă? Identitatea europeană la răscruce, organizat de ADF International. Organizaţia apără dreptul oamenilor de a-şi exprima şi de a-şi manifesta liber credinţa religioasă.

(w882) ADF intern

Ea are statut consultativ la Organizaţia Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate şi Cooperare în Europa. A intervenit şi a consiliat mai mult de 50 de cazuri în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În ediţia de duminică, aflaţi care sunt concluziile întrunirii şi ce decizii s-au luat pe marginea discuţiilor cu privire la identitatea europeană.

Producător: Estela Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Despre generozitatea care te obligă să dai mai departe din tot ceea ce cunoști! „Nocturne”, cu prof. dr. Ioana Grințescu – luni, la TVR 1

A construit, aparat cu aparat și om cu om, Secția ATI a Spitalului de Urgență București. Prof. dr. Ioana Grințescu este invitata Marinei ...

 

#tvr1