loader
Foto

Despre sfinți și sărbători la ”Universul Credinței”

Creștinii ortodocși și greco-catolici au sărbătorit joi Înălțarea Domnului. Jurnaliștii programului ”Universul Credinței” v-au pregătit o paletă largă de știri și reportaje pe care le-ati urmărit duminică, de la 7.00  pe TVR1, TVRi și TVR Moldova!

 

Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, începând cu ora 7.00, moderatorul Andrei Victor Dochia împreună cu invitatul său, jurnalistul Răzvan Bucuroiu, vor discuta pe marginea evenimentelor religioase din ultima săptămână.

(w882) Victor Doc

Andrei-Victor Dochia

Între știrile pregătite veți regăsi aniversarea beatificării celor 7 episcopi martiri de la Blaj ( care sunt sărbătoriți de Biserica Greco-Catolică chiar în 5 iunie), un moment emoționant dedicat unui grup de 28 de copii care primesc Prima Sfântă Împărtășanie, dar și un material despre Simpozionul ”Preot Dimitrie Bejan”, unul dintre marii mărturisitori și supraviețuitori ai temnițelor comuniste.

(w882) papa multi

Foto: ”Papa și mulțimea” - Mediafax

Vernisajul expoziției ”Papa Francisc – pelerin în România, 3 ani de la vizita apostolică” își va găsi și el ilustrarea în cadrul emisiunii de duminică.

(w882) udriste ja

Rafael Udriște și Prof. Janeta Niță

Cine sunt elevii câștigători ai concursului de creație literară pe teme religioase ”Rugăciunea și iubirea milostivă” veți afla dacă rămâneți cu emisiunea ”Universul Credinței”.

Sărbătoarea Înălțării Domnului este, totodată, pentru credincioșii ortodocși, și Ziua Eroilor. Un reportaj pe această temă veți regăsi și în sumarul nostru.

(w882) istorii ui

Biserica Ienii

Bineînțeles, nu au fost uitate nici rubricile care și-au câștigat, de-a lungul timpului, un public fidel: ”Sărbătorile săptămânii” – de această dată cu un subiect puțin cunoscut, despre sfinții din China,”Cartea de duminică (nu-i așa că avem întotdeauna nevoie de ”Leacuri mănăstirești”?) dar și ”Istorii uitate” – cu o temă zguduitoare: biserica Ienii, primul lăcaș de cult demolat de comuniști în 1977.

(w882) moaste sf

Scoaterea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

(w882) inchinare

Închinarea la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Începând cu ora 8.00, partea a doua a emisiunii se deschide cu un reportaj dedicat unui mare sfânt sărbătorit, anual, cu o profundă evlavie. Este vorba despre ocrotitorul Bucovinei – Ioan cel Nou de la Suceava. Un subiect dezbătut și în studioul ”Universul Credinței”, cu părintele Alexandru Atanase Barna și jurnalistul Răzvan Bucuroiu.

(w882) bucuroiu a

Răzvan Bucuroiu și Părintele Alexandru Atanase Barna

(w882) a barna

Părintele Alexandru Atanase Barna

Sfânta Teofana Basarab - din ceea ce se cunoaște, este prima călugăriță de origine română. Mai multe despre această creștină de viță nobilă, de curând canonizată, veți afla în cadrul emisiunii noastre.

În România există multe lăcașuri sfinte care au traversat, cu discreție, istoria. Sunt clădiri de patrimoniu, de o frumusețe ireală, pe care nu le mai cercetează aproape nimeni. Una dintre acestea este biserica Maritza din Oltenia. O puteți descoperi în ”Universul Credinței”.

(w882) bucuria CR

Andrei-Victor Dochia șu Părintele Constantin Necula

De la ora 9.00, în partea a treia a programului – ”Bucuria Credinței” – vă așteaptă o surpriză. Noi spunem doar atât: Mănăstirea Hurezi. Părintele Constantin Necula.

***

Rămâneți, așadar, cu ”Universul Credinței” în fiecare duminică de la ora 7.00 la ora 9.30, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova!

***

Prezentator și moderator: Andrei-Victor Dochia

Coordonatori: Daniel Vistorovschi și Ileana Gaiță

Producător: Andrei-Victor Dochia

Un articol de Aziza Bodea Micu

 

 

 

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitată Lia Bugnar

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1