loader
Foto

Galerie foto

Despre taxarea lăcomiei băncilor la "Banii Tăi"

Vineri, 21 decembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Subiectele ediției: taxarea lăcomiei, profitul băncilor și investițiile românești în turism.

2018 a însemnat majorări de salarii și pensii, o nouă lege a salarizării și o revoluție fiscală care a trecut plata contributiilor din sarcina angajatorului la angajat. Cum au evoluat în acest an veniturile personale, analizăm vineri, la “Banii Tăi”, cu profesorul de economie Adrian Mitroi.

(w882)

În 2018, românii s-au orientat mai mult către creditele cu dobândă fixă pe măsură ce dobânzile pe piaţa interbancară au început să crească, iar Banca Națională a reluat ciclul de înăsprire a politicii monetare. Cert este că de anul acesta, creditele sunt mai greu de luat.

Cel care se duce la bancă să ia sau să depună bani nu prea e avantajat când trage linie și își încheie socotelile. în schimb, partea cealaltă a ghișeului e în câștig, în orice variantă. Însă e important și cu cât, comparativ cu alte țări. Cum se prefigurează profiturile băncilor ce operează în România, aflăm vineri, la “Banii Tăi”,  inclusiv de la liderul partidului de guvernâmânt, Liviu Dragnea.

(w882)

Este clar că 2018 se încheie cu profituri mari pentru sectorul bancar. Cele 35 de bănci din România au realizat în doar 9 luni din acest an un profit net cumulat de peste 5 miliarde de lei, în primele nouă luni ale anului, ceea ce reprezintă o creștere de 42% comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, conform datelor Băncii Naționale. Aflăm vineri mai multe detalii de la analiștii financiari Irina Chițu și Adrian Bența.

(w882)

Investițiile în structuri de cazare turistică sunt de regulă costisitoare și se recuperează lent în timp... Care este formula de succes într-o asemenea afacere, ne spune vineri, la “Banii Tăi”,  Tiberiu Dogaru, proprietarul unui complex din zona Brașov – Cristian.

(w882)

În fiecare vineri urmăriți emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1