loader
Foto

Despre terapii inovatoare în SUA, despre Brancuşi şi Semenic, cu Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru” | VIDEO

Inovația și provocările globale de sănătate fac subiectul unei ediţii în premieră a emisiunii de la TVR 1, cu Mihaela Crăciun, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00.

 

Mihaela Crăciun
Dincolo de alb şi negru

Născut în 1968 la Timişoara, plecat de 30 de ani din România, Flavius Martin este vicepreşedinte executiv pentru cercetare la Gilead Sciences, una dintre cele mai cunoscute companii biofarmaceutice din Statele Unite. De 20 de ani în industria de biotehnologie mondială, Flavius Martin poartă în inima sa oraşul natal şi Semenicul. Sâmbătă, este invitatul Mihaelei Crăciun într-o ediţie specială „Dincolo de alb şi negru”. Un dialog despre inovaţia medicală în beneficiul pacienţilor, terapii inovatoare şi despre... Brâncuşi, pe 11 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

„De fiecare dată, aducem în faţa dumneavoastră oameni care fac performanţă şi pe care nu-i vedem atât de des la televizor. Acesta este pariul pe care vrem să-l câştigăm noi la Televiziunea Română. De data aceasta, avem invitat un nume care este de peste 20 de ani în industria biotehnologică mondială (vom vedea cum a ajuns aici) şi de peste 30 de ani a plecat din România. Despre cariera lui în Statele Unite ale Americii, despre România şi plecarea din România, vorbim  cu vicepreşedintele executiv pentru cercetare al unei mari companii de biotehnologie - Flavius Martin!”, ne invită moderatoarea emisiunii, Mihaela Crăciun.

(w882)

„Sunt născut român şi o să fiu întotdeauna român în primul rând! Bineînţeles că am avut privilegiul să îmi fac o carieră în Statele Unite şi mă identific foarte mult cu ceea ce am realizat, sunt mândru, dar niciodată nu o să uit de unde vin. După cum ştiţi, oamenii, după o anumită vârstă, încep să se gândească cum să dea, ofere mai mult decât să primească... şi cred că e o oprtunitate uriaşă pentru România să înceapă să primească de la cei care au plecat, iar noi suntem aici să dăm, să oferim...”, declară Flavius Martin în dialogul cu Mihaela Crăciun.

(w882) mihaela cr

„M-am născut și am crescut în România, unde am făcut Facultatea de Medicină, apoi am venit în S.U.A. și m-am format în imunologie la Universitatea din Alabama”, spune Flavius Martin despre începutul carierei sale. A petrecut apoi 11 ani ca om de știință la corporaţia americană de biotehnologie Genentech, învățând să dezvolte medicamente avansate, apoi la compania multinaţională de biofarmaceutică Amgen – unde a condus structurile de imunologie, oncologie și, în cele din urmă, întreg grupul său de cercetare biologică. S-a alăturat apoi companiei Gilead, la începutul lui 2021, unde supraveghează cercetarea inovatoare și programele preclinice ale companiei în toate domeniile terapeutice. „Gilead are programe remarcabile de cercetare și dezvoltare clinică în virologie, oncologie și imunologie, iar eu am fost și sunt în continuare extrem de încântat că m-am alăturat unei organizații cu un nucleu științific atât de profund”, mărturiseşte invitatul Mihaelei Crăciun de sâmbătă.

(w882) flavius ma

Care sunt sentimentele reîntoarcerii în România şi ce amintiri păstrează despre viața din ţară sunt întrebări la care răspunde Flavius Martin la „Dincolo de alb şi negru”. Aflăm mai multe despre evoluţia sa profesională, care au fost domeniile de cercetare pe care le-a acoperit şi prin ce contribuie el însuşi la inovația medicală în beneficiul pacienților. De asemenea, dialogul cu Mihaela Crăciun îl provoacă să-şi spună părerea referitoare la viitorul inovației medicale, provocările cheie cu care se confruntă, dar şi principalele oportunități şi terapiile inovatoare care oferă o nouă speranță.

(w882)

Un român la al cărui nume societatea ştiinţifică de peste Ocean îşi scoate pălăria, dar prea puţin cunoscut în ţara de unde a plecat. Flavius Martin ni se prezintă ca cercetător, ca om de ştiinţă respectat, dar şi ca român, ca timişorean, ca iubitor de frumos, de natură, de locurile pe care le poartă în suflet. Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00, Mihaela Crăciun ne aşteaptă la o nouă întâlnire „Dincolo de alb şi negru”, la TVR 1.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1