loader
Foto

Din 7 martie, un nou sezon „Vorbeşte corect!”

Din 7 martie, emisiunea „Vorbeşte corect!” este difuzată pe TVR 1 şi online pe TVR+, de luni până vineri, la orele 8:50 şi 16:55, şi îi invită pe telespectatori la interacţiune, printr-o nouă campanie.

 

Vorbeşte corect!

Echipa care vă aduce zilnic emisiunea, formată din prezentatoarea Ruxandra Gheorghe-Negrea şi realizatorii Cristina Dănilă şi Radu Dănilă, primeşte multe mesaje care semnalează greşeli, propuneri de teme, dar şi sugestii despre formatul emisiunii.

Numeroase mesaje sunt de la români care trăiesc în alte ţări, ceea ce demonstrează faptul că aceştia nu şi-au uitat limba maternă. De aceea, noul sezon debutează cu o campanie.

Telespectatorii care iubesc limba română, atât din ţară, cât şi de peste hotare, pot trimite pe adresa iubesclimbaromana@tvr.ro un clip în care, în maximum 15 secunde, să explice „de ce trebuie să iubim limba română, oriunde ne-am afla”.

Cele mai bune clipuri vor fi difuzate în emisiune.

Mesaje de la telespectatori:

“Felicitări pentru emisiune, dar şi pentru format!” (Maricică Sandu şi Elena Iftimi)

“Vă doresc cât mai multe ediţii ale emisiunii.” (Mihaela Petrache)

“Numai bine şi viaţă lungă (aveti mult de lucru)!” (Roxana Muntean)

“Îmi place emisiunea dumneavoastră, dar trebuie corectați în mod special acei de la care avem pretenții, altfel cei care nu sunt instruiți vor crede că așa este corect!” (Elena Bucur)

“Ţin să vă informez că am reusit să conving colegii sau pe oricine din preajmă să urmărească emisiunea dumneavoastră care nu aduce decât beneficii şi sunt mândră că, împreună cu puterea mea de convingere şi cu iscusinţa realizatorilor, perfecţionăm vorbirea limbii materne!” (Mariana Trif)

(w882) Vorbeşte

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR +, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Copiii si teatru, filme care pot schimba vieti, educatie non-formala, renasterea scolilor de meserii si parteneriate cu institutii ale statului, sunt subiectele editiei. Dedicam luna martie femeii rome, cea care mentine familia, conserva viitorul comunitatii si educa mostenitorii traditiilor si culturii rome. Invitata emisiunii va fi alaturi de noi una dintre cele mai cunoscute reprezentante a minoritatii rome. Mariana Buceanu Costache, consilier in cadrul Agentiei Nationale pentru Romi.

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1