loader
Foto

Divorțul și împărțirea bunurilor comune

Când soții ajung la divorț, aceștia pot solicita împărțirea bunurilor comune, adică partajul, care se poate face odată cu divorțul sau ulterior acestuia. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Cum se împart bunurile soţilor, care sunt regulile, opţiunile, costurile, am putut afla în ediţia de marți, 12 martie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Elena BUSTEA, avocat.

(w882)

Partajul la divorț poate cunoaște două forme: voluntar, atunci când soții se înțeleg de comun acord cum să își împartă bunurile, are loc la notar și este opțiunea cea mai puțin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soți nu se înțeleg cu privire la împărțirea bunurilor și se ajunge în fața instanței judecătorești, care ia decizia pe baza dovezilor și a opiniilor celor două părți și este mai costisitor.

(w882)

În cazul partajului voluntar, regula este ca soții să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soți a contribuit mai mult, acesta poate să obțină o cotă-parte mai mare. În cazul partajului judiciar, un judecător este chemat să hotărască în baza probatoriului administrat. Bunurile se vor împărți proporțional cu cota-parte a fiecăruia dintre cei doi. În cazul unui bun care nu se poate împărți, el rămâne în întregime la unul dintre soți, care va plăti celuilalt o sultă, adică o sumă de bani ce i se cuvine. Există și varianta ca bunul să fie vândut și banii să fie împărțiți.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

Redifuzare din 23.11.2023


MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

18:00 Concert Paula Seling-Aniversar 25

Partea a II-a

Concert Paula Seling-Aniversar 25. Partea a II-a

În zile de mare sărbătoare, TVR1 prezintă un regal muzical: concertul aniversar PAULA SELING-25 de ani. Difuzat în două părți, în datele de 5 și 6 mai, începând cu ora 18.00, acest eveniment de excepție aduce publicului larg cele mai îndrăgite creații muzicale ale artistei, într-o inedită interpretare.

Alături de Paula Seling, talentata interpretă cu voce de aur, acompaniată de Orchestra „Lăutarii”-condusă și dirijată de Nicolae Botgros și ”Angry Band”-dirijor Valentin Schirca, pe scenă au fost invitați Monica Anghel, Marcel Pavel, AMI (Andreea Moldovan) , Ionuț Fulea, Brio Sonores, Pasha Parfeni,

Vladimir Fotescu și Ion Paladi.

Paula Seling este prima interpretă din România care a susținut un concert aniversar la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, aniversând spectaculos cei 25 de ani de carieră.

Producător tv: Oana Radu Turcu

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 7

Producător Daniela Enăchescu

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1