loader
Foto

Documentarul „Agatha Christie: 100 de ani de suspans”, în ultima zi a anului

Telespectatorii pot viziona un documentar inedit despre Agatha Christie, cea mai bine vândută scriitoare, după William Shakespeare și Biblie. Sâmbătă, 31 decembrie, la TVR 1, de la ora 14.30 și la TVR Cultural, de la ora 17.00.

 

În 2020, s-au împlinit 100 de ani de la publicarea primului roman al Agathei Christie, „Misterioasa afacere de la Styles”, în Marea Britanie. A fost momentul în care cititorii au făcut cunoștință cu unul dintre cei mai faimoși detectivi din literatură, Hercule Poirot.

Romanul polițist al lui Christie a devenit cea mai bine vândută carte, după operele lui William Shakespeare și după Biblie.

Documentarul „Agatha Christie: 100 de ani de Poirot și Miss Marple sau 100 de ani de suspans” explorează zece cele mai cunoscute opere ale scriitoarei, în ordinea cronologică a apariției. Astfel, telespectatorii vor revedea fragmente din celebrele adaptări ale romanelor „Crima din Orient Express”, „Zece negri mititei” („And Then There Were None”)  sau„Cortina: Ultimul caz al lui Poirot”.

Filmul explică, totodată, intriga din romanele Agathei Christie, prezentându-le totodată telespectatorilor și detalii din viața scriitoarei, care au inspirat-o în scrierea cărților.

(w882) Agatha Chr

Documentarul este realizat în Regatul Unit, în 2020.

Realizator: Sean Davison

Narator: Nigel Havers

Cu: Hugh Fraser, Philip Jackson, Samantha Bond, Sheila Atim.

Documentarul „Agatha Christie: 100 de ani de suspans” este difuzat la TVR 1 în 31 decembrie, de la ora 14.30 și la TVR Cultural, în 31 decembrie, de la ora 17.00.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1