loader
Foto

Galerie foto

Dogonii, unul dintre cele mai vechi popoare africane, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vine cu noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă, de la ora 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia


Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Comori toscane. Val D’Orcia

Val d’Orcia se mândreşte, între altele, cu vechi monumumente arhitectonice, precum Collegiata, la care se îmbină stilurile arhitecturale romanic şi gotic, şi Palazzo dei Chigi – zidit în stil baroc, în secolul al XV-lea.

Conexiuni etologice. Porcii

Etologii consideră porcii cei mai inteligenţi dintre toate animalele domestice. Însă, de-a lungul istoriei, creştinii i-au demonizat –,,simplu vicleşug”, bârfeau alţii, ca să-i poată ,,sacrifica”, fără mustrări de conştiinţă.

Dogonii

Dogonii, unul dintre cele mai vechi popoare africane, s-au stabilit la Mali, în ceea ce numim astăzi Ţara Dogonilor, pe culmile Platoului Bandiagara – un ţinut spectaculos, presărat cu sate întinse pe o suprafaţă de 200 de kilometri, la înălţimi de până la 600 metri.

Sanatoriile puilor

Şeful îngrijitorilor e foarte ocupat la „maternitate”, fiindcă leoaica Freya a născut patru pui! La vârsta de două luni, felinele sunt suficient de mari ca să-şi urmeze mama şi să se alăture grupului. Masculul dominant îi poate omorî, nu doar în sălbăticie, ci şi aici, în captivitate.

Ediţia va fi disponibilă timp de şapte zile pe TVR+

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1