loader
Foto

Galerie foto

Dong Yi este „Concubina regelui”, la TVR 1

Povestea din drama istorică „Dong Yi, concubina regelui” este inspirată din viaţa uneia dintre consoartele regelui Sukjong, conducătorul dinastiei Joseon între 1674 şi 1720. Din 2 mai, serialul se difuzează de la ora 17:40*.

 

Telespectatorii vor putea urmări serialul, de luni până vineri, de la ora 17.40*.

Povestea din drama istorică „Dong Yi, concubina regelui” este inspirată din viaţa lui Sukbin Choi, una dintre consoartele regelui Sukjong, conducătorul dinastiei Joseon între 1674 şi 1720.

(w882)

Născută într-o familie săracă, Dong Yi se angajează servitoare la palatul regal şi, apreciată pentru isteţimea şi corectitudinea ei, câştigă încrederea familiei regale, mai ales după ce demască o conspiraţie politică extrem de periculoasă.

(w882)

(w882)

Devenită concubină oficială a regelui Sukjong, implicată în luptele pentru putere de la palat, în conflictele şi concurenţa dintre femeile din viaţa suveranului, Dong Yi se remarcă prin inteligenţa cu care rezolvă situaţiile delicate. Fiul ei, Geum, căruia îi oferă o educaţie aleasă şi foarte strictă, va deveni regele Yeongjo, unul dintre cei mai longevivi conducători ai dinastiei Joseon.

(w882)

(w882)

Serialul poartă semnătura regizorului Lee Byung-hoon, cel care a regizat şi producţii precum „Giuvaerul palatului” sau „Furtună la palat”, ambele difuzate de TVR 1.

(w882)

(w882)

(w882)

Dong Yi, concubina regelui (DONG YI – Coreea de Sud, 2010)

Regia: Lee Byung-hoon, Kim Sang-hyub

Cu: Han Hyo-joo, Ji Jin-hee, Lee So-yeon, Park Ha-sun

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1