loader
Foto

Legislația anti-doping pentru un sport curat

Scandalurile din ultimii ani legate de dopajul unor sportivi de renume mondial au fost în atenția publicului. Acest fapt a determinat înăsprirea legislației. Schimbările prevăd închisoare pentru producători, traficanţi şi pentru cei care îndeamnă la administrarea de steroizi şi hormoni de creştere. Luni, 15 ianuarie, ați putut revedea o ediție  a emisiunii „Oamenii şi legea” despre acest subiect. De la ora 13:00, la TVR 1.

 

Oamenii și Legea

Sportivii trebuie să știe în primul rând ce înseamnă o încălcare anti-doping, care pot fi consecințele, ce înseamnă principiul responsabilității stricte, care este specificitatea apărării în cadrul jurisdicției sportive, ce alternative există pentru sportivul găsit dopat.

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU este Dan OANCEA, avocat.

(w882)Nici o procedură cu privire la încălcarea unei reglementări anti-doping nu va putea fi inițiată împotriva unui sportiv sau a altei persoane din cadrul personalului asistent, înaintea efectuării unor demersuri rezonabile pentru înştiințare, într-un termen de 10 ani de la data la care se consideră a fi ɑvut loc respectiva încălcare sau înainte ca acesta/aceasta să fie înștiințat(ă) în legătură cu încălcarea reglementării anti-doping în cauză. Sportivii sau alte persoane vor fi responsabile să cunoască ceea ce constituie o încălcare a reglementărilor anti-doping, precum și substanțele și metodele care au fost incluse în Lista Interzisă.

(w882)Perioada de suspendare începe de la data emiterii deciziei finale de suspendare, în urma audierii, sau dacă se renunţă la audiere, de la data de la care suspendarea este acceptată. În cazul în care sportivul sau o altă persoană recunoaşte prompt încălcarea reglementărilor anti-doping, după ce Agenţia Națională Anti-Doping a comunicat încălcarea, perioada de suspendare poate începe de la data prelevării probei sau de la data la care deja a avut loc altă încălcare a reglementărilor anti-doping, alta decât prezenţa unei substanţe interzise sau a metaboliţilor acesteia ori a markerilor ei în proba biologică provenită de la un sportiv.
.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU
Ediția s-a difuzat în premieră pe 11 decembrie 2023.

18:00 Universul credinţei

*Ediţie specială

Denia Prohodului Domnului

Jurnalist Paula Tăbîrcă

Producător Andrei Victor Dochia

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

19:45 Sport

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1