loader
Foto

Galerie foto

Dorina Lazăr spune poveşti nescrise din istoria teatrului românesc, la Nocturne

Actriţa Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, a fost invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de luni, 28 martie. Ediţia s-a difuzat de la 23.30, la TVR 1, TVR HD șşi TVR+

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne din 28 martie este actriţa Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon din Bucureşti. Luni seară, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, telespectatorii pot urmări o ediţie Nocturne despre forţă în lumea miracolului, cu un om şi un artist special, sensibil şi, uneori, vulnerabil.

(w882)

Dorina Lazăr a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteşteanu. Din 1969, Dorina Lazăr este actriţă la Teatru Odeon.

Pe marele ecran a debutat în 1974, în filmul Păcală, al regizorului Geo Saizescu. Printre cele mai cunoscute filme în care a mai jucat se numără Angela merge mai departe (1981), Liceenii (1986), Balanţa (1991) şi Amen (2001).

Dorina Lazăr împărtăşeşte la Nocturne de la TVR poveşti nescrise din istoria teatrului românesc. Una este despre Lucia Sturdza Bulandra. În perioada când era studentă la Institut, invitata Marinei Constantinescu a cunoscut-o personal pe doamna Lucia Sturdza Bulandra: „Era maiestuoasă, cu o palarie plină de flori şi fructe." O năpădesc emoţiile ori de câte ori rememorează acele clipe magice.

(w882)

Teatrul Odeon este un loc în care se întâmplă mereu câte ceva, pentru că în jurul valorilor se nasc valori. „Ca director, în alegerea repertoriului, încerc să merg pe intuiţie. Sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg, dar simt că ceva poate răsări", spune Dorina Lazăr. Alte poveşti din istoria teatrului românesc ascultăm la Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+ de luni, ora 23.30.

(w882)

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Din toamna anului 2014, poveştile culturale depănate la Nocturne pot fi urmărite în fiecare vineri noapte, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - facebook.com/NocturneTVR.

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1