loader
Foto

Galerie foto

Două ediţii speciale Gări de poveste, la sfârşit de an

Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu ne fac cunoştinţă cu oameni... de poveste şi ne amintesc de gările prin care am trecut alături de ei , luni, 28 decembrie şi marţi, 29 decembrie, de la ora 18.05, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Marina Constantinescu
Cătălin Ştefănescu
Gări de poveste

În ultima săptămână din an, echipa Gări de poveste ne invită la două ediţii speciale ale emisiunii. Luni, 28 decembrie, de la ora 18.05, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, vom cunoaşte câţiva oameni speciali şi vom afla secretele celor care lucreaza în gări şi în trenuri, iar marţi, 29 decembrie, la aceeaşi oră, ne vom delecta cu o retrospectivă a celor mai frumoase momente din Gări de poveste.

Luni seară, la TVR 1 şi TVR HD, aflăm poveştile ceferiştilor. Unul dintre ultimii mecanici de pe locomotiva cu abur, conductorul de tren, casiera, informatoarea călătorilor, pe rând, toţi ne vor împărtaşi din experienţa lor. La Remiza de la Mogoşoaia, îl găsim pe Nea Gică, aşa cum îi spun prietenii, dar şi pe ajutorul lui, fochistul Ioan Ivan, pregătind locomotiva pentru „Trenul lui Moş Crăciun". De asemenea, facem cunoştinţă cu Gheorghe Flueran, unul dintre ultimii mecanici pe locomotiva cu abur, iar în această seară, de la ora 18.05, îi vom afla povestea fascinantă.

(w882) Gari de po

Marţi, tot de la ora 18.05, Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu ne plimbă prin toate gările pe care le-am vizitat, alături de ei, de-a lungul acestui sezon al emisiunii. Cele mai frumoase momente trăite de echipa Gări de poveste şi cei mai... de poveste oameni din Gările de poveste revin într-o ediţie de colecţie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Despre Gări de poveste:

Din 17 octombrie, la TVR 1, Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu prezintă cel mai nou proiect de televiziune -  Gări de poveste, în care telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, văd ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale. Seria cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi travellers aduc cele mai frumoase poveşti, se apropie şi de oamenii fiecărei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului. Seria Gări de poveste se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbăta, de la ora 17.00.

Există multe legende legate de căile ferate, fiecare gară având în spate o poveste. Proiectul Gări de poveste, prin documentarele pe care le va difuza, apropie trecutul de prezent şi îmbină legenda cu informaţii din realitatea cotidiană. Filmele din proiectul Gări de poveste au fost realizate cu sprijinul Ministerului Transporturilor, CFR SA, CFR Călători şi CENAFER.

În primul şi ultimul episod, Marina şi Cătălin apar împreună, iar celelalte documentare au doar câte un amfitrion – fie Marina, fie Cătălin, fiecare cu poveştile şi gările descoperite. Echipa de producători şi realizatori ai seriei este formată din Ruxandra Ţuchel, Ioana Mureşan, Răzvan Butaru, Sorana Stănescu, Roxana Chiriţă şi Alexandru Munteanu.

4:10 Oamenii şi legea (R)

*Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1