loader
Foto

Galerie foto

Drama istorică „Păpuşarii” este filmul european de miercuri, la TVR 1| VIDEO

Vă invităm să urmăriți, în premieră, miercuri, 18 mai, de la ora 21.10, la TVR 1, a doua parte a producţiei germane „Păpuşarii”, în regia lui Rainer Kaufmann. Prima parte a fost transmisă pe 11 mai.

 

Germania în anul 1484. Renașterea capătă influență și este o epocă fascinantă, trecerea de la Evul Mediu întunecat până la Iluminism. Dar Inchiziția mai conduce continentul cu pumnul de fier al morții, hotărâtă „să alunge diavolul” din lume.

(w882)

Richard, un băiețel plin de viață și inteligent, locuiește cu mama sa Zobeida în satul german Wandlingen, unde învaţă carte de la călugării unei mănăstiri din apropiere. Zobeida, sarazină de naștere, este moașă, dar când respinge avansurile a unui călugăr îndrăgostit ea, intră în atenția fanaticului inchizitor Heinrich Institoris, care o acuză de vrăjitorie, o torturează și apoi o arde pe rug. Richard este forțat să urmărească această faptă teribilă și jură să se răzbune pentru nedreapta moarte a mamei sale.

(w882)

(w882)

Băiatul creşte în oraşul Augsburg, sub protecţia bancherului regelui german Maximilian, bogatul comerciant Jakob Fugger, care pretinde că este unchiul său. Acesta îl introduce treptat în cercurile înalte şi îi explică jocurile puterii, dominate de biserica catolică.

(w882)

Pe măsură ce creşte, Richard - deși fascinat de expertiza unchiului său în manipularea oamenilor - are sentimente amestecate cu privire la astfel de metode. Jakob Fugger pare să privească oamenii ca marionete ale căror sfori sunt în mâinile lui, astfel încât să le poată controla și manipula după bunul plac.

Cei doi călătoresc la Roma în timpul alegerii noului papă. Pe drum, Richard o salvează de la moarte pe tânăra şi misterioasa Saviya, singura supravieţuitoare a unei ambuscade sângeroase. Cei doi se îndrăgostesc, iar Saviya, care are darul de a prezice viitorul, e convinsă că destinul lor e de a fi împreună.

(w882)

(w882)

Situaţia devine însă complicată când, ajunşi la Roma, Richard îşi pune viaţa în pericol, pentru a împlini jurământul făcut în copilărie...

(w882)

(w882)

Prima parte a filmului „Păpuşarii” (DIE PUPPENSPIELER – Germania, 2017), purtând titlul „Din foc” (AUS DEM FEUER), se vede la TVR 1 pe 11 mai, de la 21.10. Iar miercuri, pe 18 mai, la aceeaşi oră, vedem partea a doua a dramei istorice regizate de Rainer Kaufmann, „Spre lumină”.

(w882)

Din distribuţie fac parte: Samuel Schneider, Petr Cemper, Herbert Knaup, Helen Voigk

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1