loader
Foto

Drepturile și obligațiile angajaților și angajatorilor

Miercuri, 17 ianuarie, de la ora 13:00, ați putut revedea „Oamenii și legea”, la TVR 1. Invitata Mihaelei Olaru în această ediție a fost Isabela Delia Popa, avocat.

 

Oamenii și Legea

Ce se întâmplă atunci când angajatorul nu respectă dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară? Dar atunci când încalcă prevederile legale privind acordarea repausului săptămânal, nu respectă dispozițiile privind munca suplimentară sau încalcă prevederilor legale referitoare la munca de noapte? Ce prevede legea în cazul angajatului care încalcă obligațiile prevăzute în contractul de muncă? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 17 ianuarie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Isabela Delia POPA, avocat.

(w882)

Angajatorul are obligația de a respecta drepturile angajaților săi, care includ dreptul la un mediu de lucru sigur și sănătos, dreptul la concediu de odihnă, dreptul la o plată echitabilă și la un program de lucru adecvat, care să nu depășească maximul orelor suplimentare permise de lege.

Prin semnarea contractului de muncă, un angajat nu își dă acordul doar pentru a beneficia de anumite drepturi, ci își și asumă anumite responsabilități și obligații, printre care se numără: obligația de a realiza norma de muncă sau, după caz, de a îndeplini atribuțiile ce îi revin conform fișei postului; obligația de a respecta normele de disciplină a muncii; obligația de a respecta prevederile cuprinse în regulamentul intern, în contractul colectiv de muncă aplicabil, precum și în contractul individual de muncă.

(w882)

 

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

16:44 Floarea nopţii

18:02 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023.

Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

Producator tv Oana Turcu

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1