loader
Foto

Galerie foto

Drum bun!, cu Cristina Şoloc, la TVR 1

Emisiunea de actualitate, informare şi educaţie rutieră este la TVR 1 de joi, 20 aprilie, ora 22.30. Pentru toţi cei implicaţi în trafic, specialişti cu experienţă vin cu sfaturi pentru a ne ajuta să circulăm în siguranţă pe drumurile din România.

 

Cristina Şoloc
Drum bun!

Fiecare dintre noi partincipăm într-un fel sau altul la trafic, fie că suntem pietoni, biciclişti, motociclişti, şoferi amatori sau profesionişti. Fiecare dintre noi ne dorim să ne întoarcem cu bine acasă atunci când plecăm la drum. Din păcate, numărul accidentelor rutiere grave a dus România pe unul din primele locuri în Uniunea Europeană. Doar Bulgaria ne depăşeşte. Anul trecut, de exemplu, în România, numărul deceselor din cauze rutiere a fost de 97 la un million de locuitori.

(w882)

„Acum mulţi ani, exista o emisiune care se preocupa de siguranţa şi educaţia noastră rutieră, tot pe TVR 1, realizată de Virgil Vochină. Din aprilie, în fiecare joi seara, în emisiunea Drum Bun! vom continua ce a început domnul Virgil Vochină, ba mai mult, ne vom uni forţele într-o colaborare care să fie folositoare tuturor participanţilor la trafic”, spune Cristina Şoloc, prezentatoarea programului pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 din 20 aprilie, ora 22.30.

Comisia Europeană afirmă că un prim factor al numărului mare de accidente rutiere ar fi lipsa autostrăzilor. În absenţa acestora, în România cea mai mare parte a traficului se desfăşoară pe şosele unde sensurile de circulaţie nu sunt separate fizic, fapt care duce la producerea unor coliziuni frontale şi, în consecinţă, grave. Urmează, apoi, lucrările de reparaţii prost semnalizate, gropile nenumărate, drumuri fără sensuri giratorii semnalizate corespunzător. Un alt factor ar fi starea tehnică necorespunzătoare a vehiculelor, farurile prost reglate şi lipsa verificărilor tehnice. Iar la final apar ei, stăpânii neîncoronaţi ai şoselelor, cei cărora le place viteza, dar nu ştiu mai nimic despre mecanica maşinii lor. Anual, un sfert dintre accidentele rutiere sunt provocate de conducătorii auto cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care abia şi-au luat permisele de conducere. Pentru ei, dar şi pentru toţi cei implicaţi în trafic, fie că sunt şoferi profesionişti sau amatori, pietoni, motociclişti sau biciclişti, TVR 1 lansează emisiunea Drum bun!. În fiecare joi, de la 22.30, Cristina Şoloc şi specialişti ai Academiei Titi Aur aduc sfaturi pentru toţi participanţii la trafic.

(w882)

(w882)

Simularea răsturnarii unei maşini, la ATA

„Ne propunem să venim în ajutorul celor care au nevoie de sfaturi practice legate de securitatea în trafic, să fim cei care fac legătura directă între specialistul în probleme rutiere şi omul obişnuit din trafic. Nu suntem singuri în demersul nostru jurnalistic. Avem alături de noi o echipă de specialişti cu experienţă gata să ajute, să infomeze, să ne înveţe şi să ne ofere soluţii pentru a putea circula în siguranţă pe drumurile din România”, spune Cristina Şoloc, prezentatoarea emisiunii.

Surpriza emisiunii: o vedetă ne însoţeşte prin traficul din Bucureşti. În prima ediţie - Adina Halas, realizatoare şi prezentatoare a emisiunii radio de lifestyle Trăieşte Smart, de la Smart FM.

(w882)

Drum bun! este o coproductie TVR şi Academia Titi Aur.

Producător: Aura Dobre

Imagine: Rudolf Szilagyi, Răzvan Chiriac

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1