loader
Foto

Dublul standard de calitate privind alimentele, dezbătut la „Ultima ediţie”

Claudiu Lucaci şi invitaţii săi au discutat despre calitatea alimentelor importate, suspectate că prezintă un dublu standard la vânzare în statele europene, duminică, 30 iulie, de la ora 14.30, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Claudiu Lucaci
Ultima ediţie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Nu-mi place ideea că ar exista un fel de categoria a doua în Europa. Vom face tot posibilul să încheiem acest mod discriminatoriu prin care se furnizează [...] produse alimentare şi alte bunuri de o calitate mai scăzută", a afirmat recent preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o o conferinţă de presă. Scandalul pe tema produselor cu dublu standard de calitate este în plină desfăşurare, presa şi autorităţile acordându-i o atenţie crescută.

Pe 30 iulie, emisiunea Ultima ediţie aduce la masa discuţiilor această temă de impact intern şi internaţional. Marcel Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Sorin Minea (Romalimenta), reprezentant al producătorilor autohtoni, sunt invitaţii jurnalistului TVR Claudiu Lucaci la Ultima ediţie în această duminică.

Emisiunea ce pune punct săptămânii de ştiri se vede în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+, la ora 14.30, imediat după Telejurnalul de prânz.

În urma testelor efectuate de către autorităţile din România, după cele din alte state est-europene, au rezultat diferenţe de gramaj şi de ingrediente în compoziţia aceloraşi produse alimentare importate din statele din vestul Europei.

(w882) alimente

„Vom căuta să aflăm dacă România are o scăpare legislativă, prin care producătorii străini pot face aceste modificări de compoziţie, dacă există reglementări la nivel european în domeniu, cât de diferite sunt aceste produse de cele originale şi cum ne putem informa conştient de existenţa acestor diferenţe atunci când le cumpărăm de la raft”, motivează realizatorul Claudiu Lucaci dezbaterea despre calitatea alimentelor importate, suspectate că prezintă un dublu standard la vânzare în statele europene.

Subiectul dezbătut duminică, la Ultima ediţie, are, de asemenea, valoarea unei clarificări asupra temerilor la nivel de populaţie privind eventualele pericole de nutriţie şi a costurile diferite suportate de români pentru acelaşi produs comercializat în restul Europei.

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR aduc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii şi a întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminica, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1