loader
Foto

Ecourile lui 26 ianuarie peste timp. Ediţie specială „Dosar România”, la TVR 1

O ediție specială „Dosar România”, cu analize, informații, fapte, dar și amintiri, trăiri, întâmplări dinainte de '89 ne-au propus realizatorii Ioana Mureşan şi Răzvan Butaru pentru joi, 26 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

MIHAI RĂDULESCU
DOSAR ROMÂNIA

Vă sună cunoscut „înainte era mai bine”? Auziți adesea comparații în materie de educație, economie, nivel de trai, urmate de sintagma „era mai bine pe-atunci”?

Românilor pare să le fie dor de Ceaușescu.

(w882)

(w882)

Un sondaj INSCOP realizat în septembrie - octombrie 2022 arată că 57,4% dintre români consideră că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu.

În 2021, tot un sondaj INSCOP arăta că 63% dintre români spuneau că situația în țară era mai rea față de perioada de dinainte de ‘89. Cu aproape 10 ani în urmă, în 2013, conform sondajelor INSCOP, 44,4% dintre români considerau că în comunism se trăia mai bine.

(w882)

„Așadar, într-un deceniu nu s-a schimbat mare lucru în percepția românilor și e incredibil să vezi că încă se mai compară perioada de dinainte cu perioada de după și se mai pomenește cu nostalgie numele lui Ceaușescu”, punctează Ioana Mureşan, realizator al ediţiei.

(w882)

La 33 de ani de la căderea dictaturii comuniste ne amintim cum era în fiecare 26 ianuarie, de ziua lui Nicolae Ceauşescu, cel care a fost conducătorul Republicii Socialiste România timp de 22 de ani.

(w882)

(w882)

Dacă Ceaușescu ar mai fi trăit pe 26 ianuarie, am fi avut o zi plină de omagii și spectacole care ar fi dus cultul personalității la apogeu. Câtă risipă de omagii ipocrite, cât cult deșănțat al personalității! Cum arăta 26 ianuarie, ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu în vremea atotputerniciei sale am văzut într-o ediție specială „Dosar România”, dedicată nu doar celor care au uitat și nostalgicilor comuniști, ci și celor care nu au trăit acele vremuri.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Jurnaliștii Mihai Rădulescu, Cornel Mihalache și Răzvan Butaru, alături de invitații lor, istoricul Cosmin Popa și procurorul-şef al Parchetelor Militare, Cătălin Iancu Piţu au adus în discuţie falsul mit al mai binelui din vremea cuplului Ceaușescu și ne-au arătat adevărata față a ororilor acelui regim comunist. Ediţia specială „Dosar România” s-a difuzat la TVR 1,  joi, 26 ianuarie, de la ora 21.00.

 

0:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

...cu Eugenia Vodă* In memoriam George Banu

Emisiune de Eugenia Vodă1:05 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

 
Andrei Ujică, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

În ultima ediţie a sezonului „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune un interviu de suflet cu scriitorul şi regizorul român Andrei Ujică. ...

„Eurovision ești tu!” - podcast despre concurenții Selecției Naționale

Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre, realizează o serie podcast #eurovisionestitu ...

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

publicat: joi, 26 ianuarie 2023

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid ...