loader
Foto

Ediţie specială TVR INFO şi TVR 1 – Eurovision: Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene | VIDEO

Walter Baier (Austria), Stânga Europeană; Sandro Gozi (Italia), Renew Europe Now; Ursula von der Leyen (Germania), Partidul Popular European (PPE); Terry Reintke (Germania), Verzii europeni; Nicolas Schmit (Luxemburg), Partidul Socialiștilor Europeni (PSE) au participat la dezbaterea transmisă în direct de TVR INFO joi, 23 mai, de la ora 16.00 şi înregistrat, de TVR 1 (ora 22.00).

 

Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene a avut loc la Bruxelles joi, 23 mai, începând cu ora 16.00, ora României. Desfăşurată în sala de plen a Parlamentului de la Bruxelles, dezbaterea a putut fi urmărită de telespectatori în direct la TVR INFO, de la ora 16.00 şi înregistrat la TVR 1, în aceeaşi zi, 23 mai, de la ora 22.00. România s-a aflat printre ţările din care s-a adresat o întrebare candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene.

(w882)

Dezbaterea a fost organizată de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) în colaborare cu partidele politice europene și Parlamentul European.

Principalii candidați la președinția Comisiei care și-au confirmat prezența la dezbaterea din 23 mai sunt:

Walter Baier (Austria), Stânga Europeană

Sandro Gozi (Italia), Renew Europe Now

Ursula von der Leyen (Germania), Partidul Popular European (PPE)

Terry Reintke (Germania), Verzii europeni

Nicolas Schmit (Luxemburg), Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).

Martin Řezníček (Czech TV) și Annelies Beck (VRT, Belgia) au moderat întâlnirea la care candidații au vorbit în engleză, traducere simultană fiind asigurată în 24 de limbi. Cei doi moderatori au fost în legătură directă cu televiziuni din 10 ţări europene, de unde s-au adresat întrebări candidaţilor. România este printre ţările din care s-a adresat o întrebare candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. În studioul 1 al TVR, Ramona Avramescu a moderat Ediţia specială TVR INFO: a intrat în legătură directă cu moderatorii aflaţi la Bruxelles şi a avut alături public invitat de Biroul de legătură al Parlamentului European în România.

(w882)

„Mesajul Parlamentului European pentru alegerile din 9 iunie este Use your vote!- Folosește-ți votul! El înseamnă mai mult decât să te duci să pui ștampila pe buletin, înseamnă și să te informezi înainte să o faci. La dezbaterea Eurovision, principalele familii politice europene își prezintă viziunea pentru viitorul Uniunii, prin cei 5 candidați la președinția Comisiei. Deci este un eveniment 2 în 1, ca și cum ai urmări Eurovisionul - unul care chiar ne poate influența stilul de viață și valorile - și o dezbatere prezidențială, în același timp. Și indiferent cât de insistente ar fi narațiunile eurosceptice, care încearcă să ne spună că nu contăm, de data asta România e în finală, alături de familia europeană. Putem pune întrebări și ne facem vocea auzită!”, a punctat jurnalista TVR Ramona Avramescu, moderatoarea Ediţiei speciale TVR INFO.

​Cei cinci candidați au dezbătut mai multe subiecte-cheie: economie şi locuri de muncă; apărare şi securitate; climă şi mediu; democraţie şi lidership; migraţie şi graniţe; inovaţie şi tehnologie.

Întrebările au fost adresate de publicul din sala de plen, de telespectatorii care urmăresc evenimentele organizate de Birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre ale UE, transmise prin intermediul rețelelor de socializare și de cei doi moderatori. Candidații s-au confruntat, de asemenea, cu întrebări individuale din partea moderatorilor, în așa-numitele segmente „Spotlight”, o noutate în ediţia din 2024 a dezbaterii candidaţilor.

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1