loader
Foto

Ediţii aniversare „Conviețuiri” şi „Opre Roma” la TVR 1

La 30 de ani de când sărbătorim Ziua Minorităților, echipa Alte Minorități a TVR ne aminteşte că suntem mai bogați împreună, în înțelegere, solidaritate și respect. Miercuri şi vineri, urmărim „Conviețuiri” şi „Opre Roma” la TVR 1.

 

Convieţuiri
Opre roma

Echipa redacţiei Alte Minorități ne poartă în fiecare săptămână prin diversa lume a etniilor naționale. Și, cum se împlinesc 30 de ani de când Ziua Minorităților se aniversează pe 18 decembrie, aflăm şi în săptămâna 19-25 decembrie veşti despre albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, români, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile difuzate la TVR 1.

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 15.00 suntem live cu noutățile etnice la emisiunea „Conviețuiri”, prezentată de Teodora Drăgoi. Vedem altfel timpul la rubrica săptămânală Calendar Etnic, sărbătorim Ziua Minorităților la Muzeul Național al Satului, aflăm cum arată lumea la „Un an fără Ivan”, celebrăm Hanuka alături de comunitatea evreiască și Santa Lucia alături de cea italiană și ne pregătim de împreună pentru Crăciun.

(w882) Conviețu

Iar vineri, 23 decembrie, tot de la ora 15.00, urmărim o ediție specială „Opre Roma” de la Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”, un omagiu pentru muzicianul născut de Ziua României. Johnny Răducanu credea că fiecare poate contribui la frumusețea relaţiilor umane și această întâlnire muzicală internațională este cea mai bună dovadă. Jazz, memorie și bucuria competiției, într-o emisiune semnată de Daniela Boboș.

(w882) OR 23.12

Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de facebook Alte Minorități.

 

16:55 zi cu părintele Constantin Necula

Zi de . Producător Victor Dochia

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...