loader

EMISIUNI Logo

3 ceasuri bune

Ne aduce vești din toată țara, cu ajutorul reporterilor TVR de la studiourile teritoriale ale Televiziunii Române și ne pune la curent cu toate evenimentele utile și interesante din viața comunității. Maria Smarandache și Bogdan Muzgoci ne întâmpină, de luni până vineri, de la ora 7:00. Maria Chiriţă și Ionuţ Gheorghe ne prezintă sâmbăta, de la ora 7.00.

Adevăruri despre trecut

După 12 sezoane, 8 ani de la prima emisie și peste 130 de documentare, echipa emisiunii ne oferă în continuare subiecte și mărturii în premieră despre ceea ce a înseamnat viața noastră în comunism și readuce la lumină întâmplări, fenomene și personalități istorice care au influențat fundamental soarta românilor timp de aproape 50 de ani.

Agrostrategia

Emisiunea vine în sprijinul fermierilor, dar şi al tuturor celor interesaţi de subiecte din domeniul agriculturii. De la zootehnie la legumicultură sau pomicultură, de la fonduri europene la culturi bio, echipamente, utilaje, digitalizare, administrație locală sau târguri de agricultură, Vlad Macovei şi invitaţii săi ne aduc informaţii utile.

Akzente

Misiunea principală a emisiunii este să fie liantul unei comunităţi care azi mai numără, potrivit statisticilor, doar 60.000 de membri. Interesant e însă că publicul e uşor diferit de cel "repartizat" emisiunii de recensământul oficial. Akzente este o expresie a normalităţii, este gestul firesc pe care televiziunea publică îl face săptămânal pentru toţi cei interesaţi de limba şi cultura germană.

Anchetele comisarului Antonescu

Emisiunea abordează o temă de larg interes ce reiese din prezentarea uneia sau a mai multor infracţiuni grave, rezolvate. În fiecare ediţie, comisarul Antonescu prezintă un reportaj pornind de la un caz mai vechi, adus în actualitate, care relatează mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului şi a societăţii.

Atelier de sănătate

Smaranda Vornicu-Shalit invită specialiști cu notorietate care să explice pe înţelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi. Sfaturi și recomandări practice, demonstrații, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al „Atelierului de sănătate”.

BREAKING FAKE NEWS

Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile? Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

Câştigă România!

Producţie 100% românească, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală şi prezentată de Virgil Ianţu. În cei 5 ani care s-au scurs de la pregătirile pentru primul sezon, 1.000 de concurenţi şi-au dovedit cunoştinţele şi prezenţa de spirit trecând prin aproximativ 28.000 de întrebări.

CONVIEȚUIRI

În fiecare miercuri, de la ora 15:00, aveţi ocazia să cunoaşteţi şi să înţelegeţi istoria, cultura şi obiceiurile minorităților etnice din țara noastră. Prin intermediul reportajelor realizate de jurnaliștii Secției Alte Minorități, puteți admira talentul artiştilor şi meşterilor populari și să vă lăsaţi prins în vârtejul dansurilor tradiţionale.

Dincolo de alb şi negru

În ipostaza de gazde ale ediţiilor emisiunii, lui Cătălin Ştefănescu i se alătură, în calitate de moderatori alternativi, câțiva dintre cei mai buni jurnalişti ai Televiziunii Române: Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ. În direct, de luni până joi, de la ora 18.55*.

DOSAR ROMÂNIA

Subiectele abordate de producătorul Răzvan Butaru și echipa sa dezvăluie viața, problemele și bucuriile celor de lângă noi, dar și cu investigații ce vor scoate la lumină afaceri necurate acolo unde nimeni nu bănuiește că ar putea să se întâmple. În fiecare duminică, de la ora 18:00.

Doza de IT

Emisiunea îşi propune să apropie de telespectatori universul tehnologiei și metodele de comunicare cu smartphone-uri, explicând diferențele culturale în utilizarea acestora. Claudiu Râpan ne aduce sâmbăta, de la ora 11:30, noutățile din domeniul IT.

Eu pot!

O emisiune care oferă telespectatorilor adevărate lecţii de relaţionare, în care specialişti în relaţii - psihologi, psihoterapeuţi, life coaches, specialişti în terapii alternative - ajută în rezolvarea unor cazuri concrete. Sâmbăta, de la ora 12:00, venim în sprijinul oamenilor care îşi doresc să ia cele mai bune decizii.

EUROPOLIS

Vineri de la ora 15:55, veniți alături de noi, pentru a lega noi și interesante prietenii în comunitățile etnice din toată țara, din Banat în Dobrogea, din Câmpia Română în Bucovina, din Maramureș în Carpați. Suntem atât de bogați pe cât de mulți și statornici prieteni avem. Iar prietenia se cultivă, întâi de toate, prin cunoașterea reciprocă.

Exclusiv în România

Un serial TV în care fiecare episod urmăreşte prezentarea unei Românii multiculturale şi multietnice. Cristian Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic.

Garantat 100%

„Salutare, salutare la toată lumea!”, spune, cu o voce caldă, Cătălin Ştefănescu. Zâmbeşte în faţa camerelor de filmat şi începe încă o dată emisiunea „Garantat 100%”. Şi te uiţi la ea şi observi cum entuziasmul echipei, care s-a pornit la drum în 1999, încă se simte în fiecare emisiune.

GĂRI DE POVESTE

Telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale. Există multe legende legate de căile ferate, fiecare gară având în spate o poveste. Rafael Udrişte ne-a fost ghid în cel de-al doilea sezon.

Istorii ascunse

Pătrundem în misterele și legendele vehiculate din vremuri străvechi în România. În poveşti care înlesnesc accesul către o zonă originală, magică şi contradictorie în acelaşi timp. Fie că vorbim despre Banat, Transilvania, Moldova sau Dobrogea, toate provinciile istorice ale ţării contribuie la conturarea unui univers unic.

Izolaţi în România

"Izolaţi în România" este o serie reportaje despre oamenii din cătunele neştiute ale României. Sunt oameni cum nu mai întâlneşti la oraş. Profunzi, deşi nu au fost la şcoală; singurătatea i-a făcut diferiţi şi cu poveste. Sâmbăta, de la ora 16:30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Lumea financiară

Îşi propune să descifreze complicatele mecanisme ale economiei, într-un limbaj facil şi celor care nu au studii de specialitate. Programul cuprinde atât dezbateri în studio, unde moderatorul Narcis Popescu are invitaţi specialişti din domeniul financiar, cât şi intervenţii prin apeluri video.

Maghiara de pe unu

"Krónika" e un cuvânt din altă limbă, dar nu înseamnă că nu-l înțelegem. În limbaj comun, înseamnă "cronică". În limbajul oamenilor de televiziune, e sinonim cu emisiunea Maghiara de pe unu. La TVR 1 și TVR 1 HD, în zilele de luni şi marţi, la ora 15:00.

Nocturne

O emisiune-reverenţă în faţa valorilor şi a verticalităţii morale şi profesionale. Marina Constantinescu ne aduce o nouă serie de discuţii pline de căldură şi sensibilitate, cu oameni de cultură ai momentului. „Nocturne” se vede în fiecare zi de luni, de la ora 17.00, la TVR 1.

O dată-n viaţă

Reţeta O dată-n viaţă - pe care TVR o prepară neîntrerupt din 2007 - a fost gândită de Titus Munteanu. În ciuda aglomerației și zarvei din divertismentul TV românesc, credea Titus Munteanu, televiziunile nu reușeau să ofere publicului un "show original, pur românesc", pus în scenă cu bun gust și naturalețe, după cum explică gazda emisiunii, Iuliana Tudor.

Oamenii și Legea

„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege”. În fiecare ediţie deschidem „Dicționarul juridic”, rubrică ce pune accentul pe educația juridică, oferind elemente juridice de bază legate de familie, proprietate, moșteniri, violență domestică, precum și din dreptul muncii, comercial, fiscal, administrativ, penal etc.

Omul şi timpul

Emisiune-document ce prezintă situaţii excepţionale, mai puţin cunoscute, din istoria recentă a României. Producţia ne introduce în intrigile demne de filme hollywoodiene ale politicii româneşti, interne şi internaţionale, din perioada interbelică şi anii comunismului, dar şi imediat după încheierea acestei perioade.

OPRE ROMA

Emisiunea este precum o fereastră deschisă prin care se poate privi dincolo de aparențe. O emisiune cu și despre comunitatea romă, realizată pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a culturii, tradițiilor și obiceiurilor acestei etnii. În fiecare vineri, de la ora 15:00.

Ora Regelui

Emisiunea reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti.

Petmania

TVR 1 aduce iubitorilor de animale un program emoționant, dar și plin de informații utile, ce are ca protagoniști medici și stăpâni de animale din România. Sâmbăta, de la ora 09:45, aflați toate informațiile de care aveți nevoie, primiți răspunsuri la toate întrebările și vă emoționați, urmărind cazuri dramatice reale, rezolvate de medici veterinari dedicați.

Poveste după poveste

O analiză peste timp a unor situații de criză din istoria noastră recentă. Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă

Este una dintre cele mai apreciate şi urmărite emisiuni ale Televiziunii Române. A fost distinsă, de-a lungul timpului, cu numeroase premii pentru cel mai bun talk-show sau cea mai bună emisiune de televiziune. Eugenia Vodă completează arhiva de aur a TVR cu fiecare ediţie valoroasă a emisiunii, rămânând constantă în privinţa calităţii invitaţilor şi fidelă dialogurilor cu substanţă.

Ţară, ţară, cine eşti?

Un format inedit care contrapune două Românii: una a problemelor şi alta a soluţiilor. Temele lansate se constituie în subiecte importante de dezbatere şi sunt abordate din cât mai multe perspective împreună cu invitaţii, scoţând în evidență acele exemple de urmat care, multiplicate la scară națională, ar putea ameliora imaginea generală a României.

Teleenciclopedia

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. O emisiune magică, în fiecare sâmbătă, de la 18:50.

Telejurnal

Află ce s-a întâmplat relevant pentru viaţa ta, în ţară şi în lume, de la Telejurnal. Telespectatorii au nevoie să fie permanent la curent cu noile informații, se vor regăsi în grilă ediții informative, de luni până vineri, după cum urmează: de la ora 7:00 - telejurnalul matinal, telejurnalul de la ora 14:00 și cel de la ora 20:00.

Tezaur folcloric

Emisiunea a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor. Crezul său s-a împrospătat mereu în „oazele” din satul românesc, în care tradiţia şi spiritualitatea ţăranilor au supravieţuit. Se difuzează în fiecare duminică, de la ora 13:00.

Universul credinţei

În cadrul emisiunii, vă oferim reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc în fiecare săptămână ştiu că emisiunea are rubrici deja consacrate - printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului sau Monumenta Romaniae care întregesc perspectiva spirituală pe care TVR v-o propune în fiecare săptămână. În fiecare duminică, de la ora 7:00.

Vedeta familiei

Este un talent-show în care protagonişti sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Îi vom cunoaşte, în fiecare sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:00, la „Vedeta familiei”, unde vor fi introduşi în scenă de Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu. Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Gheorghe şi Radu Ştefan Bănică analizează prestaţiile concurenţilor.

Viaţa satului

Lansată pe 10 martie 1957, Viața satului este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori, în fiecare duminică, de peste 60 de ani! Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat. În fiecare duminică, de la 10:30.

Vorbeşte corect!

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” "Vorbeşte corect!" este îndemnul nostru, adresat tuturor românilor. Într-o epocă în care totul se petrece cu mare viteză, oamenii nu mai au timpul necesar pentru a se informa suficient. Se difuzează de luni până vineri, de la ora 14:55.

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula

Televiziunea Română propune un moment de meditaţie zilnică, un gând asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează să vină, un cuvânt duhovnicesc adus de unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai momentului.

1:05 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

1:55 Joy

(JOY-SUA, 2015)

Regia David O'Russell

Cu: Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Bradley Cooper

*Comedie.

Redactor Bogdan Stănescu

*Nominalizare la premiul Oscar 2016 pentru cea mai bună actriţă (Jennifer Lawrence)

*Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie (Jennifer Lawrence) şi nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie

 
Andrei Ujică, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

În ultima ediţie a sezonului „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune un interviu de suflet cu scriitorul şi regizorul român Andrei Ujică. ...

„Eurovision ești tu!” - podcast despre concurenții Selecției Naționale

Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre, realizează o serie podcast #eurovisionestitu ...

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

publicat: joi, 26 ianuarie 2023

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid ...