loader
Foto

Soarele - prieten sau inamic pentru sănătatea noastră?

Câte ore putem sta la soare pe zi în timpul verii? Cum ne îmbrăcăm? Cum ne hrănim, hidratăm corect? Cum ne protejăm pielea? Marţi, 11 iunie, de la ora 18.30, am aflat cum ne facem soarele prieten şi nu inamic, într-o nouă ediţie „Punctul critic”. În direct la TVR 1, cu Bogdan Muzgoci şi Anca Mazilu, co-prezentator.

 

Anca Mazilu
Punctul critic

A venit vara, o simţim din plin pe pielea noastră!... Cele 37-38 de grade înregistrate deja în prima parte a lunii iunie, în mare parte din ţară, anunţă o vară toridă, cu temperaturi arzătoare, care ne pot face mult rău. Ne bucurăm de soare, de căldură, dar ideal este să ştim şi cum să ne îngrijim sănătatea.

(w500)

(w500)

Tocmai de aceea, la „Punctul critic”, pe TVR 1, Bogdan Muzgoci, alături de colega sa Anca Mazilu, co-prezentator, a lansat o temă de maximă actualitate şi care ar trebui să ne preocupe pe toţi: „Soarele - prieten sau inamic pentru sănătatea noastră?”. Ştim cu toţii că soarele ajută la fixarea vitaminei D în organism, e extrem de important pentru starea generală de bine a corpului nostru. În acelaşi timp, expunerea la soare în intervale nepotrivite poate cauza multe probleme şi afecţiuni nedorite: de la insolaţii, arsuri, la aluniţe, pete pigmentare, îmbătrânirea tenului, riduri, pistrui... ba chiar cancer de piele.

(w882)

Au venit să ne aducă toate informaţiile neapărat de ştiut şi aplicat în perioada expunerii nostre la razele soarelui dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician şi Alexandra Popa, medic de familie. Marţi, 11 iunie, de la ora 18.30, într-o nouă ediţie „Punctul critic”, în direct la TVR 1.

Emisiunea „Punctul critic” se vede la TVR 1 în zilele de luni, marţi şi miercuri, de la ora 18.30.

7:00 Vreau sa fiu sănătos!

(redifuzare) Prezinta Izabela Marinescu

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Liviu Stan, scriitor

Muzeul Antipa are o expoziţie temporară inedită: specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. Numărul de cititori de la noi din ţară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Geanina Petrea, preşedinte Asociaţia TNR şi Florin Pişcoţiu, psiholog

Pisicile fara stapân din Capitală au primit primele adăposturi , la inţiativa Asociaţiei TNR, care se ocupă cu sterilizarea pisicilor de pe stradă. Asociaţia se ocupa cu capturarea, sterilizarea şi eliberarea pisicilor fara stăpân şi militează pentru încurajarea adopţiilor. De ce sunt importante adopţiile, sterilizările şi acest tip de adăposturi

Claudia Pendea, antreprenor

Claudia a infiintat platforma şi comunitatea "Nu mai port“ un proiect ambițios ce a trecut deja de mult timp granițele internetului. În prezent, este vorba despre o comunitate ce depășește 50.000 de membri. Fenomenul modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Christel Ungar, jurnalist TVR

Săptamâna viitoare, la Sibiu, are loc cea mai întrunire a saşilor în România. Cu motto-ul „Patrie fără frontiere”, scopul întâlnirii este întărirea legăturii dintre sașii emigrați cu țara și meleagurile lor de origine și trezirea interesului, mai ales, al tinerei generații, pentru Transilvania. Evenimentul a fost planificat pentru prima săptămână din august deoarece atunci în toate landurile germane este vacanță școlară. Se aşteaptă ca numărul participanților să depășească și de această dată 10.000. Cei mai mulți participanți vin din străinătate, Germania și Austria, sunt anunțate însă și grupuri din Statele Unite ale Americii și Canada

Live din Delta Văcăreşti cu Ciprian Nechita, organizator -proiectul "Vara Verde în Parcul Naţional Bucureşti" este în plină desfăşurare. În lunile iulie şi august, Delta din centrul Bucureştilor aşteaptă locuitorii oraşului cu ateliere interactive, spectacole şi tururi ghidate.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1