loader
Foto

Galerie foto

„Punctul critic”, la TVR 1: Cum facem România destinaţie balneară de top? | VIDEO

România are o treime din apele termale și minerale ale Europei. Şi ar putea fi o destinație balneară de top în Europa și în lume. Ce ne stă în cale? Ce nu am făcut în toți acești ani și trebuia să facem? Bogdan Muzgoci alături de Cristian Tabără au dezbătut subiectul la „Punctul critic”, pe TVR 1.

 

Punctul critic

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic” ne-a propus un subiect de mare interes şi miercuri, 15 mai. De la ora 18.30, la TVR 1, moderatorul Bogdan Muzgoci şi Cristian Tabără, co-moderator, au discutat cu invitaţii lor despre cum putem face ca România să devină destinaţie balneară de top.

​Avem de toate. Ape termale, ape minerale, aer de munte și aerosoli la mare, nămol și saline. Asta pe lângă peisaje minunate și o gastronomie bogată și diversă! România ar putea fi o destinație balneară de top în Europa și în lume.

(w882)

De altfel, un studiu realizat recent de un site internațional de profil arăta că țara noastră se plasează pe locul 1 în lume în privința creșterii numărului de căutări pe Google cu privire la destinațiile de turism balnear. Așadar, resurse avem, interes există.

Pe de-o parte, antreprenorii și o parte dintre autorități fac eforturi serioase pentru a repune pe hartă obiective balneare mai vechi sau mai noi. În unele locuri din țară - Băile Herculane, de exemplu - lucrurile par însă nu doar încremenite în timp, ci lăsate complet de izbeliște.

Dacă luăm în calcul faptul că România are o treime din apele termale și minerale ale Europei și că unul dintre cele mai importante rezervoare de acest fel se află în subsolul din nordul zonei București  - Ilfov, întrebarea cea mai evidentă este: de ce nu este încă țara noastră destinația balneară numărul 1 în Europa?

Ce nu am făcut în toți acești ani și trebuia să facem? Ce exemple de bune practici vedem în alte țări? Cât de multe știu românii despre beneficiile acestui tip de turism? Cum folosim potențialul existent cu succes, conservând în același timp mediul și tradițiile locale?

(w882)

foto „Exclusiv în România”

Moderatorul Bogdan Muzgoci şi Cristian Tabără, co-moderator au căutat răspunsuri la aceste întrebări în ediția intitulată „Cum facem România destinație balneară de top?" alături de invitaţii lor:

Dr. Adriana Mihalaș, medic de familie, a reușit să demareze un proiect prin care Gura Humorului să devină stațiune balneară de nivel internațional;

Dr. Adrian Miulescu, director la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie ne-a oferit detalii despre cum se obține acreditarea și ce standarde trebuie să îndeplinească o stațiune balneară;

Prin skype a fost şi Cormin Cîrîc, director centru de wellnes și spa.

(w882)

foto „Exclusiv în România”

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în cea mai nouă emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci şi difuzată de luni până miercuri, ora 18.30. Co-moderator al fiecărei ediţii este unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

(w882)

Co-moderator Cristian Tabără, jurnalist TVR, moderator „Exclusiv în România”, cel care știe, probabil cel mai bine, ce comori de acest tip ascunde România

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1