loader
Foto

Galerie foto

„Punctul critic”, la TVR 1: Cum facem România destinaţie balneară de top? | VIDEO

România are o treime din apele termale și minerale ale Europei. Şi ar putea fi o destinație balneară de top în Europa și în lume. Ce ne stă în cale? Ce nu am făcut în toți acești ani și trebuia să facem? Bogdan Muzgoci alături de Cristian Tabără au dezbătut subiectul la „Punctul critic”, pe TVR 1.

 

Punctul critic

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic” ne-a propus un subiect de mare interes şi miercuri, 15 mai. De la ora 18.30, la TVR 1, moderatorul Bogdan Muzgoci şi Cristian Tabără, co-moderator, au discutat cu invitaţii lor despre cum putem face ca România să devină destinaţie balneară de top.

​Avem de toate. Ape termale, ape minerale, aer de munte și aerosoli la mare, nămol și saline. Asta pe lângă peisaje minunate și o gastronomie bogată și diversă! România ar putea fi o destinație balneară de top în Europa și în lume.

(w882)

De altfel, un studiu realizat recent de un site internațional de profil arăta că țara noastră se plasează pe locul 1 în lume în privința creșterii numărului de căutări pe Google cu privire la destinațiile de turism balnear. Așadar, resurse avem, interes există.

Pe de-o parte, antreprenorii și o parte dintre autorități fac eforturi serioase pentru a repune pe hartă obiective balneare mai vechi sau mai noi. În unele locuri din țară - Băile Herculane, de exemplu - lucrurile par însă nu doar încremenite în timp, ci lăsate complet de izbeliște.

Dacă luăm în calcul faptul că România are o treime din apele termale și minerale ale Europei și că unul dintre cele mai importante rezervoare de acest fel se află în subsolul din nordul zonei București  - Ilfov, întrebarea cea mai evidentă este: de ce nu este încă țara noastră destinația balneară numărul 1 în Europa?

Ce nu am făcut în toți acești ani și trebuia să facem? Ce exemple de bune practici vedem în alte țări? Cât de multe știu românii despre beneficiile acestui tip de turism? Cum folosim potențialul existent cu succes, conservând în același timp mediul și tradițiile locale?

(w882)

foto „Exclusiv în România”

Moderatorul Bogdan Muzgoci şi Cristian Tabără, co-moderator au căutat răspunsuri la aceste întrebări în ediția intitulată „Cum facem România destinație balneară de top?" alături de invitaţii lor:

Dr. Adriana Mihalaș, medic de familie, a reușit să demareze un proiect prin care Gura Humorului să devină stațiune balneară de nivel internațional;

Dr. Adrian Miulescu, director la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie ne-a oferit detalii despre cum se obține acreditarea și ce standarde trebuie să îndeplinească o stațiune balneară;

Prin skype a fost şi Cormin Cîrîc, director centru de wellnes și spa.

(w882)

foto „Exclusiv în România”

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în cea mai nouă emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci şi difuzată de luni până miercuri, ora 18.30. Co-moderator al fiecărei ediţii este unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

(w882)

Co-moderator Cristian Tabără, jurnalist TVR, moderator „Exclusiv în România”, cel care știe, probabil cel mai bine, ce comori de acest tip ascunde România

18:30 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Tema: Scriitor in Romania (dialog cu scriitori din gen diferite-trecut, prezent)

Producator-Mimi Necula

Co-moderator-Nadine Vladescu-Jurnalist TVR

Invitati:​Mihai MITRICĂ, Director Executiv Bookfest

Liviu G,Stan, scriitor
Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Mimi Necula, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 13

Producător Daniela Enăchescu

 
 TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în ...

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru vă invită la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţa vara, la „Exclusiv în România”

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu merg în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât ...

 

#tvr1