loader
Foto

Galerie foto

„Este Rusia un pericol real pentru România?”

De la acestă întrebare a pornit ultima ediţie „ Garantat 100%” a sezonului. Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu conferenţiarul universitar doctor Armand Goşu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti. Duminică, 2 iulie, ora 23.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pornind de la teoriile care circulă în spaţiul public, invitatul lui Cătălin Ştefănescu, expert în spaţiul rusesc sovietic şi post-sovietic, va încerca să descifreze bazele reale ale fricii faţă de Rusia. În contextul în care suntem parte a unei alianţe militare serioase – NATO -, se poate repeta istoria în legatură cu relaţiile cu Rusia?

Cătălin Ştefănescu îl provoacă duminică, 2 iulie, pe Armand Goşu, Conf. univ. dr. La Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti, să analizeze „depresia naţională” în care a intrat societatea românească în urma crizelor ce au urmat anului 2009: criza economică, exodul musulmanilor, Brexit-ul.

(w882)

„Există crize reale şi în Franţa, Ungaria sau Polonia. Problema e că elitele politice (decidentul) se simt mult mai confortabil să dea vina pe ruşi decât să propună soluţii reale“, punctează invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

Tot Armand Goşu recunoaşte că „propaganda rusească a devenit un bussines. A devenit rentabil să te ocupi de propagandă rusească” (Armand Goşu). În opinia invitatului, corupţia este cea mai bună armă a Rusiei pentru că este un instrument cu care intră pe diverse pieţe.

(w882)

Cine se află în spatele imaginii de „inamic public nr. 1” pe care o are astăzi Soros în faţa unei părţi a opiniei publice româneşti? Este Putin de vină pentru orice? Cum funcţionează propaganda rusă? Este ea de extremă stângă sau dreaptă? Supravieţuieşte patriotismul autentic în zilele de azi? Sunt întrebări la care găsim răspunsuri în ultima ediţie Garantat 100% a sezonului, care se difuzează duminică, pe 2 iulie, la ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Tot atunci, Armand Goşu face referiri şi la modul cum se face presa astăzi şi vorbeşte despre războaiele zilelor noastre. „Felul în care se face astăzi presa, comparativ cu acum 10 ani, complică foarte mult lucrurile. Mintea acceptă greu toate mesajele”. Războiul din zilele de astăzi nu se mai dă pe câmpul de luptă terestru sau maritim, nici în aer, ci vizează mintea omului. Completări, explicaţii, clarificări vin la Garantat 100% de diminică, 2 iulie. De la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

(w882)

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1