loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: Caraş, între pământ şi cer

Sâmbătă, 23 mai, de la ora 18:00, la TVR 1 şi TVR HD, echipa „Exclusiv în România” ne-a propus o călătorie în zona Caraşului.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Aşa cum spune un banc clasic, Cristian Tabără ne-a adus o veste bună şi una rea. Cea rea este că defrişările continuă în România. Cea bună: încă mai avem cea mai mare pădure virgină din Europa, în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului. Am mers s-o vedem şi am profitat de ocazie ca să facem o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Valiug, unul dintre cele patru lacuri de acumulare din Caraş, a căror istorie ajunge înapoi în timp până în vremea Imperiului Austro-Ungar.

Ne-am tras sufletul în vechea biserică romano-catolică din sat şi am aflat povestea tavanului ei, dar şi reţeta unui tort de ciocolată care se face doar la Valiug. Am explorat Peştera Comarnic, peştera turistică păstrată exact aşa cum a fost descoperită.

Am trecut cu bine de viperele din Cheile Caraşului şi ne-am abătut pe la croaţii din Carasova, cu hainele lor atât de apretate încât dansurile de aici sunt cu adevarat unice.

Am furat câte ceva din tainele meseriei de dogar la Iabalcea şi am ajuns până hăt-departe, la 2000 m altitudine, în Munţii Ţarcului, cu un mijloc de transport rapid: elicopterul.

Toate ediţiile emisiunii Exclusiv în România sunt disponibile online pe TVR+.

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1