loader
Foto

Galerie foto

„Exclusiv în România”: De la Alba Iulia la sălașul balaurului

În anul Centenarului ne-am întoars la Alba Iulia pentru a merge pe drumul Încoronării. Am aflat istoria catedralei construite în cinstea evenimentului și am ascultat povestea acelei zile de sărbătoare, sâmbătă, 26 mai, de la ora 18.00, la TVR 1 și online pe TVR+.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Profităm de ocazie pentru a vă invita să vedeți Alba Iulia însorită, dar și pentru a vă călăuzi spre Geoagiu de Sus, satul prin care puteți ajunge în Cheile Râmețului.

(w882) chei 1

Ne așteaptă o șezătoare, la care să deprindem meșteșuguri vechi, cum ar fi melițatul cânepii și, ascunsă printre livezi, o veche bisericuță despre care puțini știu că a fost sediul primei episcopii a zonei, în secolul al XVI-lea.

Trecem mai departe, pe lanțuri, prin Cheile Râmețului și urcăm în cătunul Dealul Geoagiului, în căutarea unui alt monument istoric de puțini cunoscut – cea mai izolată bisericuță de lemn din județul Alba.

(w882) Geoagiu S

Dar nu ne oprim nici aic: vrem să ajungem până la Poiana Narciselor din alt cătun de poveste,Tecșești. Și în final, să atingem un obiectiv despre care s-a tot vorbit în emisiunea noastră - sălașul balaurului din avenul de pe Piatra Cetii.

(w882) exclusiv i

Foto Claudiu Petringenaru

***

Despre sezonul 11 Exclusiv în România:

În anul Centenarului, un fir nou călăuzeşte drumurile echipei de jurnalişti Exclusiv în România în căutare de unicate. Prin urmare, în fiecare episod al celui de-al unsprezecelea sezon, echipa lui Cristian Tabără va repera poveşti, locuri, evenimente sau personaje legate de unirea din 1918 şi va călători pe urmele lor. echipa Exclusiv în România ne promite călătorii de la Dunăre până în Maramureş şi din Moldova până la Săvârşin. Un sezon de incursiuni istorice în frumuseţea multor zone geografice ale României, la împlinirea celor 100 de ani de existenţă. Incursiuni cărora nu le va lipsi aventura, fantezia şi umorul.

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1