loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: pe motoare cu „Romaniacii”, pe Dunăre şi în Ţinutul Sării

Cristi Tabără şi echipa lui ne reamintesc ce potenţial turistic are ţara noastră şi ne împărtăşesc informaţii utile pentru o vacanţă Exclusiv în România . De văzut la TVR 1 şi TVR+, în perioada 5-8 iulie, de la 18.55

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Continuăm să venim cu noi propuneri de petrecere a vacanţei Exclusiv în România. În fiecare zi, de luni până vineri, Cristi Tabără şi echipa sa fac propuneri ce merită atenţie: descoperirea unor obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi vizitate Exclusiv în România. Echipa emisiunii a selecţionat atent şi, în această vară, ne invită să revedem unele dintre cele mai frumoase reportaje despre destinaţii spectaculoase, îmbinate cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale. Săptămâna aceasta, Cristi Tabără ne dă întâlnire la TVR 1 şi TVR+, de marţi până vineri, de la 18.55.

5 iulie - Cristian Tabără faţă în faţă cu „Romaniacii”

(w882)

Cea mai dură cursă de enduro extrem din lume are loc la Sibiu, în România. „Red Bull Romaniacs” adună sute de motociclişti din întreaga lume. Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România au fost la faţa locului şi aduc telespectatorilor TVR 1 informaţii despre „Romaniaci” şi despre importanţa acestei competiţii internaţionale pentru ţara noastră. Tot la Sibiu îl cunoaştem pe unicul boştinar care mai produce ceară după metode tradiţionale, vizităm singurul muzeu din lume dedicat exclusiv icoanelor pe sticlă şi întâlnim echipa de oină din Turnu-Roşu, vicecampioana României. Toate acestea, dar şi alte minunăţii din zona Sibiului vedem marţi, de la 18.55, la Exclusiv în România.

6 iulie - Despre ţuica de smochine, „Maica Calea” şi John Lennon pictat într-o biserică

(w882)

Pe malul Dunării se află comuna Sviniţa, unde echipa Exclusiv în România întâlneşte o comunitate de slavi unică în Europa. Acolo, tradiţiile şi obiceiurile s-au păstrat din cele mai vechi timpuri. Printre altele, sviniţenii, care se consideră urmaşi ai bogomililor, par să fi găsit o cale de mijloc între practicile creştine şi cele păgâne: rugăciunile lor se îndreaptă către Dumnezeu, dar şi către „Maica Calea” (la origine zeiţa Kali, din mitologia hindusă), atunci când satul e ameninţat de furtuni puternice sau molime... Climatul micro-mediteranean al zonei a favorizat creşterea smochinilor, astfel că oamenii locului folosesc smochinele chiar şi la prepararea ţuicii! În aceeaşi ediţie, vizităm biserica catolică de la Orşova, o construcţie futuristă, în interiorul căreia „Drumul Crucii” este împănat cu personaje precum Lenin, John Lennon sau Nadia Comăneci! Despre clisura Dunării, precum şi „ponturi” pentru turiştii interesaţi de această zonă vom afla miercuri, 6 iulie, de la ora 18.55, într-o nouă ediţie Exclusiv în România.

7 iulie - Cristian Tabără, în juriul Festivalului Sarmalelor de la Praid

(w882)

Cristian Tabără are o misiune grea: membru al juriului la Festivalul Sarmalelor de la Praid, e nevoit să guste din bunătăţile pregătite de toţi concurenţii înscrişi în competiţie! Dar, mai întâi, aflăm împreună cu el legenda cetăţii învecinate, Cetatea Rapsone, şi a zânei care patronează festivalul... Pornind din Praid, echipa Exclusiv în România colindă prin Ţinutul Sării, descoperind la Corund cea mai mare comunitate de olari activi din lume - aproximativ 300 de familii. Tot acolo, îi vom cunoaşte şi pe meşterii care încă mai lucrează accesorii din iască, meşteşug ce s-a pierdut în restul Europei. Iar la Crişeni, vizităm Muzeul Pălăriilor din Paie, unde se află o pălărie demnă de Cartea Recordurilor! Atracţiile zonei sunt adunate în ediţia Exclusiv în România ce poate fi văzută joi, la 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

8 iulie - Cristi Tabără continuă explorarea Ţinutului Sării

(w882)

Călătoria echipei Exclusiv în România prin Ţinutul Sării, începută la Festivalul Sarmalelor de la Praid, continuă pe 8 iulie cu mocăniţa ce îl duce pe Cristian Tabără de la Sovata la Câmpu Cetăţii, unde nimereşte tocmai la... păstrăvărie. Apoi, echipa coboară în salina de la Praid, centru de tratament şi de agrement, totodată. Urmează canionul de sare din vecinătate şi Muzeul de Aragonit. Împreună cu Cristi Tăbară, aflăm vineri, la Exclusiv în România, tainele vechii scrieri secuieşti - unicat mondial, după ce facem cunoştinţă cu deţinătorul unei colecţii de fotografie veche de 200 de ani. Muzeul Apelor Minerale şi atelierul pictorului Molnos Zoltan sunt alte locuri de popas în care echipa Exclusiv în România ne aşteaptă pe 8 iulie, de la 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta Exclusiv în România. Pe timpul verii, emisiunea poate fi urmărită, de luni până vineri, de la ora 18.55, la TVR 1 şi TVR+.

Jurnalişti: Lorelei Mihală şi Daniel Georgescu
Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1