loader
Foto

„Exclusiv în România”: prin oraşele „occidentalizate” Timişoara şi Arad

Echipa Exclusiv în România a mers spre vest şi a prezentat telespectatorilor obiective unice din această parte a ţării. Emisiunea a fost la TVR 1 şi pe TVR+ sâmbătă, 6 mai, de la ora 18.00, iar la TVR HD, duminică, 7 mai, de la 12.30.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Sâmbătă, de la ora 18.00, echipa Exclusiv în România se întreaptă spre vestul ţării, acolo „unde întotdeauna a fost o atmosferă occidentalizată”, crede Lorelei, turistul în misiune de data aceasta. Vedem ediţia Exclusiv în România la TVR 1 şi online, pe TVR+, pe 6 mai. La TVR HD, Exclusiv în România poate fi urmărită duminică, 7 mai, de la 12.30.

(w882)

Ajungem, aşadar, la Timişoara. Pe care, inevitabil, o asociem cu libertatea şi revoluţia. Ghidul lui Lorelei prin Timişoara va fi Remus Avramescu, român din Serbia, unul dintre primii jurnalişti care au intrat în România în timpul evenimentelor din ‘89. Pornind de la povestea lui, Lorelei, şi prin intermediul ei, şi noi aflăm mai multe şi despre relaţia specială dintre români şi sârbi în această zonă şi despre comunitatea sârbă de la noi din ţară.

(w882)

(w882)

Timişoara de astăzi înseamnă şi un oraş colorat de graffiti şi desene pe diverse clădiri. Multe dintre aceste desene au apărut în urma Festivalului Street Art, unde vin artişti renumiţi din întreaga lume.

(w882)

(w882)

„Cum ajungem în oraşul de pe Bega, vom face şi o plimbare cu hidobicicleta pe acest canal pentru a afla mai multe despre istoria lui”, ne mai dezvăluie Lorelei.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

O altă oprire este programată în acest episod la Arad, un oraş care merită vizitat şi nu doar un loc de tranzit pentru cei care vor să treacă graniţa. Iar în apropiere, nu putem rata un monument istoric aflat în localitatea Şofronea, Arad şi anume: Castelul Purgly, a cărui istorie o aflăm sâmbătă, de la 18.00, la TVR 1 şi TVR+, la Exclusiv în România.

(w882)

(w882)

Jurnalist: Lorelei Mihală

Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean

(w882)

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00, iar la TVR HD, duminică, de la 12.30. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

(w882)

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 2

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1